Laga stenskott och glasskador

Boka lagning utan självrisk

Plötsligt knäpper det till i rutan – och stenskottet är ett faktum. En liten skada som riskerar att få hela rutan att spricka. Att laga stenskottet i tid är bättre för miljön och tar bara en halvtimme. Dessutom slipper du betala självrisken om du inte måste byta ut hela glaset.Erbjudandet gäller när du bokar och gör reparationen hos Ryds Bilglas innan den 30:e april 2023.

Boka lagning utan självrisk

Boka tid för reparation av trasig bilruta

Har du fått ett stenskott eller en glasskada? Du betalar alltid låg självrisk om rutan går att laga. Ring det nummer i listan nedan som gäller för ditt bilmärke. Om du har något annat märke, boka tid hos Ryds Bilglas.

Boka tid hos Ryds Bilglas

Så gör du när du har fått ett stenskott eller en glasskada

  1. Täck märket med ett stenskottsplåster så att det inte växer till en spricka. Ett vanligt transparent klistermärke fungerar bra. Beställ kostnadsfritt stenskottsplåster här
  2. Ring det nummer i listan som gäller ditt bilmärke. Annars, besök rydsbilglas.se och välj en ledig tid för stenskottslagning på din närmsta verkstad, lagningen tar bara 30 minuter. Du kan även ringa direkt till Ryds Bilglas: 0771-111 500
  3. Du betalar alltid låg självrisk om rutan går att laga.

Visste du att:

  • Om du har en halv- eller helförsäkring täcker den både lagning av stenskott och byte av bilglas. Det enda som skiljer är självrisken. På ditt försäkringsbrev står vilken självrisk du har vid lagning respektive byte av rutan. Om du till exempel har tillägget Bilförsäkring stor betalar du så lite som 50 kronor i självrisk för att laga ett stenskott.
  • Du erbjuds ersättningsfordon under tiden bilen är på reparation för glasbyte hos Ryds Bilglas. Det går dessutom att välja mellan lånebil, elcykel och elsparkcykel.