Laga stenskott och glasskador

​​​​​​​​​​​​Boka tid för reparation av trasig vindruta​

Har du fått ett stenskott eller en glasskada? Boka tid hos verkstaden direkt. Du behöver inte anmäla skadan till oss. Självrisken betalar du direkt till verkstaden. Nedan ser du vilka verkstäder vi samarbetar med – tänk på att du behöver vända dig till en av dem för att få ersättning!


Så gör du när du har fått ett stenskott eller en glasskada

  1. Täck märket med ett stenskottsplåster så att det inte växer till en spricka. Vanlig genomskinlig tejp eller ett klistermärke fungerar bra.
  2. Boka tid hos en av våra godkända verkstäder ovan. Om du kontaktar en annan verkstad kan vi inte ersätta dig. Ring det nummer som gäller för ditt bilmärke så får du hjälp att boka tid hos närmaste märkesverkstad. Du kan även boka tid hos R​yds Bilglas eller Carglass, till exempel om du har ett annat bilmärke eller bor nära en av deras verkstäder. Du behöver inte anmäla skadan till oss på Trygg-Hansa.​
  3. Ta bilen till verkstaden på den bokade tiden och få hjälp med lagningen. Går stenskottet att laga är självrisken 100 kronor per stenskott när du har en halv- eller helförsäkring. För Bilförsäkring stor gäller 50 kronor. Går stenskottet inte att reparera och hela vindrutan/bilrutan måste bytas ut är självriske​n 1 500 kronor. Du betalar självrisken direkt till verkstaden.
  4. Om du behöver byta hela vindrutan/bilrutan blir du erbjuden ett ersättningsfordon under tiden bilen är inlämnad på reparation hos Carglass och Ryds Bilglas. Du kan dessutom välja mellan lånebil, elcykel och elsparkcykel.