​​​Hemförsäkring vid flytt

Ska du flytta? Glöm inte att flytta din hemförsäkring samtidigt. Det gör du enkelt genom att göra en flyttanmälan till oss. Här kan du läsa mer om hur hemförsäkringen fungerar vid en flytt och vad som kan vara bra att känna till när du ska flytta.

Hur fungerar hemförsäkringen när man flyttar?

När du flyttar behöver du se till att hemförsäkringen flyttar med dig till din nya adress. Det gör du enkelt genom att göra en flyttanmälan på Mina sidor.

Du behöver inte oroa dig för att hemförsäkringen inte gäller när du är mellan boenden. Vi vet att en flytt kan bli en långdragen process och ibland kan man behöva flytta saker och möbler i omgångar. Alla våra hemförsäkringar innehåller därför ett flyttskydd som gör att hemförsäkringen gäller för både din gamla och nya bostad i upp till 45 dagar.​


Hur flyttar man hemförsäkringen?

Du gör din flyttanmälan enkelt på Mina sidor. Gå till försäkringar och välj den försäkring du vill flytta.

Det är viktigt att vi får veta mer om ditt nya boende, så att vi kan anpassa försäkringen. Annars riskerar du att antingen ha ett för dåligt skydd om något händer, eller betala onödigt mycket för ett skydd du inte längre behöver. Om du är folkbokförd på din nya adress ändras den automatiskt under Profil och inställningar inom ett par veckor. Logga gärna in och dubbelkolla att adressen stämmer.

Obs! Har vi en annan adress till dig än den du är folkbokförd på? Ring kundservice för att få hjälp att byta. Är ni två som ska flytta ihop eller bli sambo? Se då till att båda står på försäkringsbrevet så att ni båda täcks av hemförsäkringen.

Vad händer med mina andra försäkringar?

Ingenting! För dina andra försäkringar behöver du inte göra något särskilt. Vi får in din adressändring automatiskt när du ändrar adress hos Skatteverket.

Måste man byta hemförsäkring vid flytt?

Nej, det måste du inte – så länge du inte byter boendeform! Om du har en försäkring för hyresrätt men flyttar till en bostadsrätt behöver du teckna en bostadsrättsförsäkring. Den innehåller ett bostadsrättstillägg som ger dig skydd för till exempel fast inredning. Om du flyttar från en lägenhet till en villa behöver du teckna en villaförsäkring som utöver dig och dina saker även skyddar huset och tomten.

Vid en flytt kan det dock vara bra att se över hemförsäkringens innehåll, särskilt om boendet ändras eller om du ska flytta ihop eller flytta isär med någon. Har du skydd för alla dina saker? Behöver du kanske lägga till en drulleförsäkring om du inte redan har en? En flytt är ett utmärkt tillfälle att se över ditt försäkringsskydd!

Säga upp hemförsäkring vid flytt

Om du behöver säga upp din hemförsäkring vid flytten hittar du all information om att avsluta din försäkring här.


Att tänka på vid flytt

Att flytta innebär att förändra livet och vardagen. Ibland mycket och ibland lite. Ska du kanske flytta hemifrån för första gången eller bli sambo med den stora kärleken? Här kommer några fler tips till dig som ska flytta eller på något sätt ändra din boendeform!

Flytta hemifrån

Ska du flytta hemifrån? Här kan du läsa mer om vad du behöver tänka på.

Flytta ihop

Ska du flytta ihop med någon? Här kan du läsa mer om att flytta och bo ihop.

Flytta isär

Ibland behöver man tyvärr flytta isär. Här kan du läsa mer om hur det går till.

Bli sambo

Ska du bli sambo och funderar på hur hemförsäkringen gäller? Vi svarar på dina frågor.

Inneboende

Går flytten till någon annans hem? Tänk på det här när du blir inneboende.

Hyra i andrahand

Här kommer tips till dig som har fått ett andrahandskontrakt.