Självrisk hundförsäkring

​​​​Så här fungerar självrisk i hundförsäkring​​en

Självrisken är den del av veterinärvårdskostnaden som du själv betalar vid skada eller sjukdom. Självrisken består av en fast del och en rörlig del:

  • ​Fast självrisk: 1 200  kr,   2 300 ​​kr eller 4 000 kr
  • Rörlig självrisk: 15%, 20% eller 25%

Den rörliga självrisken räknas på de kostnader som överstiger den fasta självrisken. Vilken nivå av fast och rörlig självrisk din försäkring ska ha väljer du när du tecknar den. Självrisken framgår sedan på ditt försäkringsbrev. Du kan också se vilken självrisk du har om du loggar in på  Mina sidor.
​​

Självriskperiod 180 dagar

Under en självriskperiod behöver du bara betala den fasta självrisken en gång, oavsett om veterinärvårdskostnaderna är för olika sjukdomar eller skador. Hos oss omfattar en självriskperiod hela 180 dagar, räknat från första veterinärbesöket. 

Du ska spara kvitton även från behandlingar som inte överstiger den fasta självrisken. Skulle djuret behöva vård igen inom 180 dagar kan du slå ihop kostnaderna och på så sätt komma över den fasta självrisken och få ersättning från försäkringen. ​

Särskilda självrisker

  • Om din hund har en veterinärvårdsförsäkring och samtidigt omfattas av en Kullförsäkring genom uppfödaren i  Trygg-Hansa, lämnas en rabatt på fasta självrisken med 500 kr per självriskperiod.
  • Självrisken vid ett andra kejsarsnitt är alltid 5 000 kr i fast självrisk plus 25 procent av överskjutande kostnad.
  • Vid skada orsakad av rovdjur (varg, lodjur, björn, järv eller örn) eller av vildsvin gäller försäkringen utan självrisk.
  • För hund som skadas i en trafikolycka gäller försäkringen utan självrisk om den transporteras i en krocktestad och godkänd bur anpassad för den aktuella bilmodellen.
  • Det är ingen självrisk på l​ivförsäkring för hund​.​