Försäkringsguide för hunduppfödare

​​​​​​​​​​​Vilken hund​uppfödarförsäkring ska jag välja?

Den här guiden är för dig som är hunduppfödare och som planerar en valpkull. Vi vill hjälpa dig att få ett korrekt skydd för kullen och för valparna när de senare flyttar vidare till nya hem.


Försäkring till tiken innan parning

​Du börjar med att se till att tiken har en försäkring som omfattar bland annat förlossningskomplikationer och kejsarsnitt.​

Se över dina försäkringsbelopp och självrisker så du är förberedd om något skulle hända. Eventuella höjningar av belopp eller andra ändringar ska göras innan tiken paras.
Läs mer om vad som ingår i hundförsäkringen​.​

När du har en hund försäkrad hos oss kan du teckna en kullförsäkring utan kostnad. Kullförsäkringen träder i kraft när valparna blir fyra veckor gamla och har en veterinärvårds- och livförsäkring för alla valparna.
Läs mer om kullförsäkring m​ed dolda fel.

Teckna kullförsäkring - så här går det till

För dig med valpar som registreras i SKK: ​

 1. Du behöver inte kontakta oss innan valparna kommer, men så snart som möjligt efter det att valparna är födda. Meddela oss:

   • mammans registreringsnummer och namn
   • hur många hanar och tikar det blev
   • deras födelsedatum
   • ​försäljningspris ​​​
 2. När du registrerat valparna hos SKK vill vi att du meddelar oss deras registreringsnummer. Det här är en förutsättning för att vi ska kunna identifiera valparna vid en eventuell skada samt för att vi ska kunna matcha kullförsäkringen mot den nya försäkring som en valpköpare tecknar.
 3. Den dagen valpen levereras till köparen måste nya ägaren ha tecknat en hundförsäkring på valpen. Efter leverans gäller kullförsäkringen bara för dolda fel och inte längre för veterinärvård eller som livförsäkring. ​​​​​​​
Ansök om kullförsäkringFör dig med valpar som inte registreras, till exempel blandrashundar:​​​

 1. Kontakta oss så snart valparna har fötts och meddela oss: ​​

   • vad är det för ras/raser
   • hur många hanar och tikar det blev,
   • deras födelsedatum
   • ​försäljningspris​​​​
 2. Så snart som möjligt meddelar du oss valparnas chipnummer. Det här kan ibland vara samma dag som valpen ska levereras, men det är viktigt att vi får valparnas uppgifter innan valpköparen tecknar en egen försäkring för att rätt matchning till kullförsäkringen ska kunna göras.​
 3. Den dagen valpen levereras till köparen måste nya ägaren ha tecknat en hundförsäkring på valpen. Efter leverans gäller kullförsäkringen bara för dolda fel och inte längre för veterinärvård eller som livförsäkring.

​​​​​​​​​Fördelar med att valpen också försäkras hos oss​​​

​Valpens nya ägare får en självriskrabatt om de behöver anmäla en skada när valpen omfattas av en kullförsäkring hos oss.​

Du som uppfödare får en bonus för varje valpköpare som tecknar hundförsäkring hos oss.

Den bonusen kommer att räknas av som en rabatt vid nästa förnyelse av dina hundförsäkringar. För att få rätt rabatter och bonus måste valpens uppgifter vara korrekta i både kullförsäkring och valpköparens försäkring. Det är också viktigt att alla uppgifter är angi​vna i kullförsäkringen innan valpköparens försäkring tecknas. 

Vi hjälper gärna till att kontakta blivande valpägare och ge dem rådgivning om försäkring. Meddela oss kontaktuppgifter i kontaktformuläret så  hjälper vi till att teckna försäkring i tid.

Obs! Det är inget som sker automatiskt och vi kan heller inte garantera att vi lyckas få tag på dem. Det är alltid köparens ansvar att försäkring tecknas i tid​​​.​ ​

​​Till kontaktf​ormuläret


​​


Vår uppfödarservice ​hjälper dig​​​​

Vår uppfödarservice hjälper dig gärna med att se över ditt behov av försäkringar och ser till att du får alla rabatter. Kontakta oss på 060 - 66 30 32. Vill du att vi ringer upp dig? Fyll i kontaktformuläret nedan!