Försäkringsguide för kattuppfödare

​​​​​​​​​​​​​Försäkringsguide för kattuppfödare

Den här guiden är för dig som föder upp katter och planerar en kull med kattungar. Vi vill hjälpa dig att få ett korrekt skydd för kullen och för kattungarna när de är redo att flytta vidare till nya hem.​​

Försäkring för katthonan innan parning ​​

Börja med att se till att katthonan har en försäkring som omfattar bland annat förlossningskomplikationer och kejsarsnitt.

Se över sådant som försäkringsbelopp och självrisker så du är förberedd om något skulle hända. Eventuella höjningar av belopp eller andra ändringar ska göras innan katthonan paras.​
Läs mer om vad som ingår försäkringen här.

När du har en katt försäkrad hos oss kan du teckna en kullförsäkring utan kostnad. Kullförsäkringen träder i kraft när kattungarna blir 4 veckor gamla och har en veterinärvårds- och livförsäkring för alla kattungar.
Läs mer om kullförsäkring med dolda fel.

Teckna kullförsäkring - så här går det till

​För dig med kattungar som registreras i Sverak eller IDP:

 1. Så snart som möjligt efter det att kattungarna är födda kontaktar du oss för att ordna kullförsäkringen. Meddela oss:

   • kattmammans registreringsnummer och namn
   • hur många hanar och honor det blev
   • kattungarnas födelsedatum
   • ​försäljningspris​​​
 2. När du har registrerat kattungarna i Sverak eller IDP meddelar du oss deras registreringsnummer. Det här är en förutsättning för att vi ska kunna identifiera kattungarna vid en eventuell skada samt för att vi ska kunna matcha kullförsäkringen mot den nya försäkring som köparen av en kattunge tecknar.
 3. Från och med den dagen då kattungen levereras till den nya ägaren måste det finnas en separat kattförsäkring på kattungen. Efter leverans, eller högst till dess att kattungen är 14 veckor gammal gäller kullförsäkringen bara för dolda fel och inte längre för veterinärvård eller som livförsäkring.​​​

Ansök om k​ullförsäkring


För dig med kattungar som inte registreras, till exempel katter utan stamtavla eller blandraser:​​​​​

 1. Kontakta oss så snart kattungarna har fötts och meddela oss:

   • vad är det för ras/raser
   • hur många hanar och honor det blev,
   • kattungarnas födelsedatum
   • ​försäljningspris​​​​
 2. Det finns inget lagligt krav på att chipmärka katterna, men vi måste få uppgifter om chipnummer för att kunna matcha kattungarnas nya försäkringar mot kullförsäkringen. Så snart som möjligt meddelar du oss kattungarnas chipnummer. Det här kan ibland vara samma dag som kattungen ska levereras, men det är viktigt att vi får kattungarnas chipnummer innan kattungeköparen tecknar en egen försäkring för att rätt matchning till kullförsäkringen ska kunna göras. ​
 3. Den dagen kattungen levereras till köparen måste nya ägaren ha tecknat en egen kattförsäkring. Efter leverans gäller kullförsäkringen bara för dolda fel och inte längre för veterinärvård eller som livförsäkring.

​​​​​​​​​​​​​​​​Fördelar med att kattungen också försäkras hos oss​​

Kattungens nya ägare får en självriskrabatt om de behöver anmäla en skada när kattungen omfattas av en kullförsäkring hos oss. Du som kattuppfödare får en bonus för varje kattungeköpare som tecknar kattförsäkring hos oss. ​​Den bonusen kommer att räknas av som en rabatt vid nästa förnyelse av dina kattförsäkringar. För att få rätt rabatter och bonus måste kattungens uppgifter vara korrekta, både i kullförsäkring och köparens kattförsäkring.

Vi hjälper till att kontakta blivande kattungeägare​

För att ge dem rådgivning om försäkringen. Meddela oss kontaktuppgifter i kontaktformuläret nedan så hjälper vi till att teckna kattförsäkring i tid. Obs! Detta är inget som sker automatiskt och vi kan inte garantera att vi lyckas få tag på dem. Det är alltid köparens ansvar att försäkring tecknas i tid. 

Till kontaktfo​rmuläret​​​


 

Vår uppfödarservice ​hjälper dig​ ​​

Vår uppfödarservice hjälper dig gärna med att se över ditt behov av försäkringar och ser till att du får alla rabatter. Kontakta oss på 060 - 66 30 32. Vill du att vi ringer upp dig? Fyll i kontaktformuläret nedan!