​​​​​​​​​​​​​​​​Har du funderingar på att ställa av bilen?

Om du inte ska använda din bil under en längre tid kan du ställa av den, så att du slipper betala fordonsskatt. Du ställer av bilen hos Transportstyrelsen. De meddelar oss, och vi anpassar automatiskt din försäkring. Smidigt eller hur?

Du ställer av bilen hos Transportstyrelsen. Gå in på deras webbplats, eller ladda ner deras app Mina fordon. Avställningen gäller från dagen din begäran om avställning kommer in till Transportstyrelsen. Du kan inte ställa av bilen från ett tidigare datum.

Varför ska du ställa av bilen?

Genom att ställa av bilen slipper du betala fordonsskatt och behöver inte ha en trafikförsäkring. Det är alltså ett sätt att spara pengar under tider när bilen inte används. Om du till exempel har en bil som bara används under sommarhalvåret kan du ställa av den över vintern.

Landsväg i höstskrud

Vad händer med försäkringen när du ställer av bilen?

Om du har en trafikförsäkring avslutar vi den automatiskt från dagen du ställer av bilen. Vi kommer att betala tillbaka pengarna för den delen av försäkringen som du inte kommer att utnyttja.

Halv- och helförsäkring? Då får du en avställningsförsäkring

Om du har vår halv- eller helförsäkring när du ställer av bilen får du automatiskt en avställningsförsäkring, som även kallas garageförsäkring. Försäkringen ger dig trygghet även under tiden du inte använder bilen i trafik. Om du hade en halvförsäkring omfattar avställningsförsäkringen stöld, drulle, brand och rättskydd. Hade du en helförsäkring ingår även vagnskadeförsäkring.

Måste du ha en avställningsförsäkring?

Det finns inget krav på att ha en avställningsförsäkring. Om du kontaktar oss inom 14 dagar från dagen du ställde av bilen så tar vi bort försäkringen. Den avslutas då från dagen bilen ställdes av. Tänk på att avställningsförsäkringen endast gäller i Sverige och att du inte får ersättning för skador om du skulle vara ute och köra i trafiken innan du har ställt på din bil igen.

 

Välj vår topprankade bilförsäkring

Ge din bil lite extra omtanke: försäkra den hos oss.​​


​​Se ditt bästa pris på 20 sekunder​​​​​​​