Drulleförsäkring

Vad är drulle​ eller allriskförsäkring?

Drulleförsäkringar, eller allriskförsäkringar som de också kallas, kan hjälpa dig när något plötsligt och oförutsett händer. Till exempel när du tappar mobilen i golvet, spiller kaffe i datorn, eller en tavla ramlar ner och skadar både sig själv och parketten.

Drulleförsäkring ​och allriskförsäkring är olika namn på samma sak. I försäkringar för privatpersoner kallar vi det drulle och för företag kallar vi det allrisk!

Drulle finns i flera olika sorts försäkringar​

Hos oss på Trygg-Hansa ingår drulleskydd i bilförsäkring (utom om du väljer endast en trafikförsäkring) och allriskförsäkring i många företagsförsäkringar. Du kan teckna det som tillägg i hemförsäkring och andra företagsförsäkringar​. Vilken försäkrings drulleskydd vill du läsa om?​

​​


​Drulle i hemförsäkringen ​

Du som har hemförsäkring hos oss på Trygg-Hansa kan lägga till drulleförsäkring i ditt skydd. Du kan enkelt välja till dem när du tecknar hemförsäkringen. Om du redan har hemförsäkringen kan du lägga till skyddet på Mina sidor.

​Två olika: lös egendom och fast egendom​

​Skydd för lös egendom​

Med tillägget Drulleförsäkring för lös egendom kan du få ersättning om du repar nya vinterjackan, sätter dig på glasögonen eller tappar mobiltelefonen i toaletten. Om du bor i hyresrätt räcker det tillägget för att få ett bra drulleskydd.

Du kan få upp till 100 000 kronor i ersättning. För värdehandlingar och frimärken kan du dock få högst 10 000 kronor, och kontanter ersätts inte alls. Läs mer om vad som ingår och inte i hemförsäkrings för- och efterköpsinformation. Du ska läsa avsnittet som heter Drulleförsäkring för lös egendom.​

​Skydd för fast egendom​

Om du bor i bostadsrätt eller hus kan du också behöva drulleskydd för fast egendom. Det ingår i tilläggen Utökad bostadsrättsförsäkring eller Utökad byggnadsförsäkring (för villor och hus). Förutom drulleskyddet ger de tilläggen också andra riktigt bra fördelar för dig som äger ditt boende. 

​Du kan få upp till 200 000 kronor i ersättning. För värdehandlingar och frimärken kan du dock få högst 10 000 kronor, och kontanter ersätts inte alls. Läs mer om vad som ingår och inte i försäkringarnas för- och efterköpsinformation. Läs avsnitten som heter Utökad bostadsrättsförsäkring eller Utökad byggnadsförsäkring.


Allt om hemförsäkring


Drulleskydd i bilförsäkring – ingår alltid!​

Drulleförsäkring ingår i alla våra bilförsäkringar utom trafikförsäkringen. Så om du har en halvförsäkring, helförsäkring eller Bilförsäkring stor har du en drulleförsäkring.​

När gäller bilförsäkringens drulleskydd?

Du kan få hjälp om du ...

 • tankar fel drivmedel. Drulleförsäkringen står för kostnaden för att bärga bilen till verkstaden och sanera tanken.
 • tappar bilnyckeln genom ett brunnsgaller. Drulleförsäkringen står för kostnaden för att skaffa och programmera en ny nyckel.
 • repar sätet när du packar grejer i baksätet. Drulleförsäkringen står för kostnaden för att laga sätet.​

 • ​Ersättning och självrisk

  Du kan få upp till 50 000 kronor i ersättningen. Självrisken i bilförsäkringens drulleförsäkring är 1 500 kronor.


  Allt om bilförsäkring
    

  Företagsförsäkringens drulleförsäkring​

  De försäkringar du har som privatperson gäller inte för ditt företag eller saker som företaget äger. Därför behöver du som har en egen firma en företagsförsäkring. I våra företagsförsäkringar finns två olika allriskförsäkringar:​​

  Allriskförsäkring

  Gäller om något plötslig och oförutsett händer på platsen där försäkringen gäller. Till exempel i din butik eller på ditt kontor. Det här skyddet ingår i alla företagsförsäkringar för företag som omsätter under 10 miljoner kronor per år.​

  ​​

  ​Allriskförsäkring för tekniken – dygnet runt

  Gäller om företagets mobiler, laptops eller ​​surfplattor skadas plötsligt och oförutsett. Försäkringen gäller dygnet runt, året runt – oavsett om du eller din medarbetare jobbar eller är ledig. Skyddet ingår i paketen Mellan och Stor för företag som omsätter upp till 10 miljoner per år. 


  Allt om företagsförsäkring

  ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
  Vad är inte plötsligt och oförutsett?

  Drulleförsäkringen eller allriskförsäkringen gäller inte varje gång någon av dina prylar går sönder. Det som har hänt måste uppfylla båda kriterierna plötsligt och oförutsett. Saker som går sönder efter på grund av förslitning eller förbrukning ​täcks inte.

  Att batteriet på din telefon blir dåligt täcks till exempel inte av drulle- eller allriskförsäkring, eftersom det inte händer plötsligt (utan gradvis) och inte är oförutsett (batterier förväntas tappa kapacitet under sin livstid).