Försäkring för elsparkcykel och elscooter

Försäkra din elsparkcykel hos oss
Ring oss om du vill teckna en försäkring för din elsparkcykel eller elscooter. Vi svarar gärna på frågor!
Ring 0771- 111 110

​​​​​​​​​​​​​​​​Teckna trafikförsäkring för din elsparkcykel

Du som har en elsparkcykel, elscooter eller ett liknande lätt elfordon kan enligt lag behöva ha en trafikförsäkring. Här kan du läsa mer om hur trafikförsäkringen fungerar och hur du skaffar den.

.

 

Grundläggande trygghet

Trafikförsäkringen ersätter dig om något händer dig  eller om du råkar skada någon annan med elsparkcykeln.​

.

 

Försäkring för alla sorters elsparkcyklar

Utöver trafikförsäkringen erbjuder vi även cykelförsäkring och mopedförsäkring. Vi har försäkringar som passar de flesta lätta elfordon!

.

 

Upp till 20 % samlingsrabatt

Samla dina försäkringar hos oss och få upp till 20 % i samlingsrabatt. Här kan du läsa mer om vilka försäkringar som ger rabatt.​

​​​​​

Måste man ha trafikförsäkring för elsparkcykel?

Från den 23 december 2023 gäller nya regler som innebär att många elsparkcyklar, elscootrar och andra lätta elfordon behöver ha en trafikförsäkring när de körs i trafiken. Dessutom behöver du alltid ha med dig ditt försäkringsbevi​s när du är ute och åker.​

Vad trafikförsäkring och vad ersätter den?​

Trafikförsäkringen ersätter skador som drabbar dig, dina passagerare och dina medtrafikanter. Ni kan till exempel få ersättning för läkarbesök och förlorad arbetsinkomst. Den ger också ersättning om du skadar någon annans saker, till exempel om du kör på någons bil. Däremot ger trafikförsäkringen aldrig ersättning för din egen elsparkcykel eller de saker du äger.​

​Pris på elscooterförsäkring?​

Hur mycket en trafikförsäkring för elsparkcykel och elscooter kostar beror på flera saker. Det kan till exempel vara var du bor, hur gammal du är och vilket sorts elfordon du kör. Du kan dessutom få samlingsrabatt om du har fler försäkri​ngar hos oss. Ring oss för att se just ditt pris.

Vilka elsparkcyklar och elscootrar behöver ha trafikförsäkring?​​

​Trafikförsäkring krävs om du har eldrivet fordon utan tramp- eller vevanordning som är konstruerat för

  • en hastighet som överstiger 20 km/timmen, eller​
  • en hastighet som överstiger 14 km/timmen och har en nettovikt över 25 kg.

Om elsparkcykeln går långsammare än 20 kilometer i timmen och har en motor på max 250 watt räknas den som en cykel och täcks av hemförsäkringen. Ta hjälp av din återförsäljare eller ring oss om du är osäker på vad just du behöver ha! ​

Det här gäller för elmoped​

Om din elsparkcykel har en motorstyrka på över 250W kan den räknas som en elmoped. Du behöver då ha en mopedförsäkring. Har du en moped kan du även välja ett starkare skydd i form av en halvförsäkring eller helförsäkring som också ersätter skador på själva mopeden. Här kan du läsa mer om vår mopedförsäkring och vad som ingår.

​​​

Vad täcker trafikförsäkringen?

Här ser du en kortfattad beskrivning av trafikförsäkringen och vad som ingår. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköpsinformationen.

I trafikförsäkringen ingår:

  • skydd för personskador som drabbar förare, passagerare eller medtrafikanter
  • skydd för skador som du orsakat på någon annans bil
  • skydd för skador som du orsakat på någon annans saker.

Få samlingsrabatt på din trafik​försäkring!

Teckna flera försäkringar hos oss och​ få upp till 20 procents samlingsrabatt. En bilförsäkring och en hemförsäkring ger dig 5 procent. Fyll i dina försäkringar och kolla vad just du får!

Se din samlingsrabatt här

Frågor och svar om trafikförsäkring

Kan man få ersättning för en stulen elsparkcykel?
 
Vad gäller för elcykel?
 

Allt om försäkringen

​Läs det här innan du tecknar trafikförsäkringen.

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret.