Gratis gravidförsäkring

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Gratis gravidförsäkring – kostnadsfritt grundskydd

Ska ni bli fler? Grattis! Med vår kostnadsfria gravidförsäkring får ni ett grundskydd för er och bebisen i magen. Om ni vill ha ett betydligt mer omfattande skydd kan ni välja att betala för försäkringen.

.

 

Teckna på 1 minut!

Kryssa snabbt av gravidförsäkringen från att göra-listan! Det tar bara en minut.

.

 

Någon att prata med

Att få en bebis som är sjuk kan vara väldigt omtumlande. Därför ingår kristerapi i vår gravidförsäkring.

.

 

Vi har varit gravida i 30 år

Vi har lång erfarenhet av gravidförsäkring. Vi har sett allt, hört allt och finns vid din sida i väntans tider.

Kom ihåg gravidförsäkringen!

Snart ska er bebis födas och få uppleva allt för allra första gången. Livets första blöjbyte, livets första bilfärd, livets första lördagsmorgon. Vi förstår att det är mycket att förbereda, men glöm inte att teckna en gravidförsäkring.

Kristerapi för föräldrar

Att få en bebis som är sjuk eller skadas under förlossningen kan vara väldigt omtumlande. Och även i fall när barnet mår bra kan förlossningen vara traumatisk för er föräldrar. Därför ingår kristerapi i vår gravidförsäkring. Ni föräldrar får professionellt stöd att bearbeta det som har drabbat er, så att ni ändå kan njuta av bebistiden med er nya familjemedlem.

Ersättning om någon skadas i ett olycksfall

Ett olycksfall som ger bestående men kan vända upp och ned på vardagen – och påverka familjens ekonomi. Ni kan få ersättning om bebisen, den gravida eller partnern får bestående men.

Ersättning om det värsta händer

Ibland händer det värsta, och det finns inget i världen som kan väga upp för den sorgen. I en gratis gravidförsäkring ingår ersättning vid dödsfall. Ni får 25 000 kronor i ersättning om någon av föräldrarna avlider, från vecka 16, eller bebisen från vecka 23. Ersättningen kan ge en ekonomisk andningspaus i en svår tid.​

Betala för ett betydligt mer omfattande skydd

Vi gillar vår kostnadsfria gravidförsäkring – alla kan ju teckna den, oavsett plånbok. Men den ger endast ett begränsat grundskydd. Om du väljer att betala för gravidförsäkringen får du ett betydligt mer omfattande skydd, både för er föräldrar och för bebisen. Den innehåller allt som vår gratis gravidförsäkring innehåller – och mycket mer. Läs om vår mer omfattande gravidförsäkring, och se skillnaden.

Jämför och hitta rätt gravidförsäkring

Här kan du se vad som ingår i en gratis gravidförsäkring och jämföra med gravidförsäkringen du betalar för. I kolumnen Gratis ser du det som ingår i gravidförsäkringen som är gratis!​


GratisBetal
Ersättning vid dödsfall
 
Om bebisen, den gravida eller pappan/partnern avlider under tiden försäkringen gäller betalar vi ut 25 000 kronor.
För föräldrar gäller skyddet från graviditetsvecka 16 (15+0) och för bebisen från graviditetsvecka 23 (22+0). För både föräldrarna och bebisen gäller skyddet fram till barnets sexmånadersdag.
  
 
  
 
Kristerapi för föräldrarna
 
Ni föräldrar får behandling hos en legitimerad psykolog om ni drabbas av en krisreaktion, till exempel om ert barn föds med eller drabbas av en allvarlig sjukdom, missbildning eller skada. Vi hänvisar er till en legitimerad psykolog och står för kostnaden upp till 10 behandlingstillfällen, inklusive resorna till och från behandlingen.
  
 
  
 
Medicinsk invaliditet efter olycksfall
 
Ni får ersättning om ett olycksfall leder till att bebisen eller någon av er föräldrar får en bestående nedsättning av funktionsförmågan. Ersättningens storlek beror på hur stor funktionsnedsättningen är, 1–100 procent. Högsta ersättning är 600 000 kronor.
  
 
  
 
Medicinsk invaliditet efter ​​sjukdom
 
Vi betalar ut ett engångsbelopp om en sjukdom, förlossningsskada eller för tidig födsel leder till att barnet får en bestående nedsättning av funktionsförmågan. Ersättningens storlek beror på hur stor funktionsnedsättningen är, 1–100 procent. Högsta ersättning är 600 000 kronor.
 
  
 
Ersättning vid vissa diagnoser
 
Vi betalar ut ett engångsbelopp på 50 000 kronor om barnet föds med någon av de sjukdomar eller funktionsnedsättningar som finns uppräknade i det fullständiga villkoret, i avsnittet vissa diagnoser. Ersättningen betalas ut direkt när bebisen är född och har fått diagnosen. Exempel på sjukdomar och funktionsnedsättningar som ingår är vissa allvarliga hjärtfel, Downs syndrom och läpp-, käk- och gomspalt.
Du kan inte få ersättning för sjukdomar och funktionsnedsättningar som visat symtom innan försäkringen började gälla, eller för andra sjukdomar än de som är listade i villkoret.
 
  
 
Månadsersättning vid omvårdnadsbidrag
 
Ni får en månadsersättning i upp till tre år om Försäkringskassan beviljar er omvårdnadsbidrag för barnet på grund av en olycksfallsskada eller en sjukdom. Vissa sjukdomar och tillstånd är undantagna. Vilka det är framgår i det fullständiga villkoret.

Ersättningens storlek beror på hur mycket omvårdnadsbidrag ni får. Vid 100 % omvårdnadsbidrag får ni högsta ersättningen, som är 4 000 kronor per månad.
 
  
 
Ärrersättning
 
Barnet får ett engångsbelopp för ärr efter en sjukdom eller ett olycksfall som krävt läkarbehandling. Bedömningen av ärret kan göras tidigast ett år efter skadan. Se info på trygghansa.se/arrtabell.
 
  
 
Sjukhusvistelse för barnet
 
Om barnet blir inlagd på sjukhus i minst tre dagar får ni 200 kronor per dag, från första dagen.
Ni får däremot inte ersättning för vanliga sjukhusbesök i så kallad öppenvård eller sjukhusvistelse i samband med normal förlossning.
 
  
 
Sjukhusvistelse vid graviditetskomplikationer
 
Om du som är gravid blir inskriven på sjukhus i minst tre dagar för graviditetskomplikationer betalar vi ut ersättning för din sjukhusvistelse. Du får 200 kronor per dag, från första dagen.
Du får däremot inte ersättning för sjukhusvistelse eller kostnader i samband med förlossningen eller efter förlossningen.
 
  
 
Komplikationer under graviditeten
 
Du som är gravid får ersättning om du drabbas av havandeskapsförgiftning. Ersättningen är 3 000 kronor.
 
  
 
Komplikationer vid förlossningen
 
Du som är gravid får ersättning om du drabbas av en eller flera av de komplikationer som räknas upp i det fullständiga villkoret. Komplikationerna som ersätts är:
  • akut kejsarsnitt
  • svår blodförlust
  • svår perinealbristning
  • vaginalhematom
  • analinkontinens.
Ersättningen är 3 000 kronor per komplikation.
 
  
 
Ersättning vid missfall
 
Du får ersättning om du drabbas av missfall mellan vecka 16 (15+0) och vecka 23 (22+0). Ersättningen är 3 000 kronor.
Om bebisen avlider från vecka 23 (22+0) får du istället ersättning från gravidförsäkringens dödsfallsersättning. på 25 000 kronor.
 
  
 
​​

Vanliga frågor & svar

Hur tidigt kan jag teckna gravidförsäkringen?
 
Hur byter jag från gratis gravidförsäkri​ng till gravidförsäkringen som ger ett mer omfattande skydd?
 
Vad gör jag om det händer något?
 
 
 
 
 

Innan du anmäler en skada

Här kan du läsa om vad du behöver tänka på innan du anmäler en skada till oss.

Läs mer om skadeanmälan
 
 
 
 

Logga in på Mina sidor

Du kan se och ändra i dina försäkringar enkelt inne på Mina sidor

Logga in

Allt om försäkringen

Läs det här innan du tecknar gravidförsäkringen. Se till att du förstår skillnaden mellan de två varianterna av gravidförsäkring.

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret.