Varför gravidförsäkring?

​Se expertens svar på varför du bör ha en gravidförsäkring​

Här får du värdefulla tips från vår expert Lisa Halvorsen.​

Varför ska jag ha en gravidförsäkring?

En gravidförsäkring är det enda försäkringsskyddet som finns för ditt ofödda barn. Sjuk- och olycksfallsförsäkringar för vuxna brukar inte omfatta komplikationer under graviditet och förlossning, och en barnförsäkring kan du teckna först när barnet är fött.

Trygg-Hansa liksom andra bolag erbjuder en gratisförsäkring – Gratis gravidförsäkring, men också en betald variant, Gravidförsäkring, som ger en extra trygghet för dig som är gravid, ditt barn och den andra föräldern under graviditeten och förlossningen.

Varför ska jag välja en försäkring som kostar?

Det är stor skillnad på innehållet jämfört med en gratisförsäkring, som du mer kan se som ett grundskydd. Den försäkring som du betalar för kan bland annat ge ersättning om ditt barn får en skada vid en för tidig födsel eller vid förlossningen, ett skydd du bara kan få med en gravidförsäkring. Du kan också få ersättning om du eller ditt barn behöver ligga på sjukhus, eller om du som är gravid drabbas av någon komplikation. Det kan vara skönt med ett ekonomiskt tillskott i en sådan situation.

Vilken försäkring rekommenderar du?

Jag rekommenderar vår gravidförsäkring, eftersom den ger ett mer omfattande skydd. Många väljer att teckna en försäkring så snart de vet att de är gravida. Det tycker jag är det bästa eftersom försäkringen aldrig kan gälla för det som uppstått innan du tecknade den. Hos Trygg-Hansa gäller den redan från graviditetsvecka 16.

Vad ska jag göra när barnet är fött?

När barnet är utskrivet från BB eller annan vård så tycker jag att du så snart som möjligt ska ansöka om en barnförsäkring. Det är viktigt eftersom den aldrig kan gälla för sånt som redan uppstått innan du tecknade den. Gravidförsäkringen gäller visserligen med ett begränsat skydd till ditt barn är sex månader men omfattar inte lika mycket som en barnförsäkring.

Har du några andra råd att ge?

Ja, ta dig tid att läsa om försäkringen. Det är viktigt att du vet vad den gäller för och vilken ersättning ni kan få om något skulle hända. I det som heter För- och efterköpsinformation får du en första överblick och på vår webbplats hittar du även villkoren. Och du kan alltid kontakta oss på Trygg-Hansa om det är något du undrar.

Sen tycker jag att graviditeten är en bra tid att se över sitt eget skydd. Många föräldrar glömmer faktiskt bort att försäkra sig själva! Jag tycker bland annat att du ska se till att ha en bra sjuk- och olycksfallsförsäkring för vuxna. Den kan ge hela familjen en extra trygghet om du till exempel skulle bli sjukskriven en längre tid. Om du tycker att det är svårt kan du gärna boka en kostnadsfri rådgivning hos oss på Trygg-Hansa.


Allt om försäkringen

Läs det här innan du tecknar gravidförsäkringen

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret.

Få en tryggare väntan med gravidförsäkring

En gravidförsäkring är det enda försäkringsskyddet so​m finns för ditt ofödda barn. Vår gravidförsäkring ger ett bra skydd till både bebis och föräldrar.