Är du förberedd på storm?

​​

Så här gör du vid storm​​

Hösten kan bjuda på både regn och blåst, därför är det bra att bara förberedd om det blåser på ordentligt. Vi vill väldigt gärna ge dig några goda råd och exempel på vad du själv kan göra för att förebygga skada.

Vid strömavbrott: Kontakta din elleverantör för eventuell ersättning!

Har du en akut skada ringer du till Trygg-Hansas skadeavdelning på telefonnummer: 0771-111 500

Vid mindre akuta skador rekommenderar vi att du anmäler skadan här på trygghansa.se Vid akuta skador till följd en storm kommer Trygg-Hansa att så snart som möjligt att komma ut på plats för att hjälpa dig med din skada. För att ge så snabb och bra service som möjligt till våra kunder har vi tagit in extra personal.

Följ väderleksrapporten på radio och TV! Undvik att gå ut om du inte måste – det kan flyga omkring lösa föremål som du kan skadas av.

Se till att ha ljus och tändstickor hemma och att du har batterier till din ficklampa! Har du tillgång till braskamin och/eller gasolvärmare – bunkra upp med ved och gasol.

Plocka undan eller förankra alla lösa föremål du har ute på tomten: t ex utemöbler, markiser, lösa tegelpannor, studsmattor, poolskydd osv.

Säkerställ att alla fönster, dörrar och garageportar är stängda Be en granne om hjälp om du inte är hemmaSäkerställ att din båt är ordentligt förtöjdOm din båt är uppställd, säkra att det är stabilt och säkert

 
Skador på byggnaden

Mindre skador på fasaden och taket klarar sig oftast utan åtgärd några dagar. Kontrollera så att skadorna inte blir större eller att det börjar läcka in. Anmäl skadan så snabbt som möjligt till Trygg Hansa

Täck trasiga fönster med exempelvis plankor eller presenning för att det inte ska regna in.

Spara alla kvitton på utgifter som du haft på grund av nödreparationer

Håller du på att bygga? Säkerställ att allt byggmaterial är ordentligt förankrat och att det inte kan välta och bli förstört.

Vid strömavbrott

Öppna inte kyl/frys i onödan. Maten klarar sig ofta en period i kyl/frys om skåpen hålls stängda. Undersök möjligheten att flytta över maten till vänner eller bekanta om det finns utrymme för det. 

Om det är ett långvarigt strömavbrott undersök möjligheten att hyra ett reservaggregat. Kontakta din elleverantör för eventuell ersättning!

Om maten ändå blir förstörd, dokumentera innehållet med hjälp av exempelvis fotografier. 

Ok, jag förstår