Ansvarsförsäkring och ansvarsskydd

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Vad är en ansvarsförsäkring?

Ansvarsförsäkring, som även kallas ansvarsskydd, hjälper dig om du skulle bli krävd på skadestånd. Till exempel om råkat skada någon eller haft sönder något.

 ​Genom ansvarsförsäkringen får du hjälp att utreda om du är skyldig att betala. Vi sköter också förhandlingen med den som kräver dig på skadestånd. Och om du blir skyldig att betala skadeståndet får du ersättning.​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Privatperson eller företag? ​

Är du här idag som dig själv, eller som representant för ett företag?​Ansvarsförsäkring för privatpersoner: en del i hemförsäkringen!​

Har du en hemförsäkring hos oss? Då har du också en ansvarsförsäkring – den ingår nämligen för alla som omfattas av hemförsäkringen.

Det här kan vi hjälpa dig med

Ansvarsförsäkringen kliver in om någon kräver dig på skadestånd. Då kan vi

  • utreda om du är skadeståndsskyldig
  • förhandla med den som kräver dig på skadestånd
  • betala rättegångskostnaderna
  • ersätta dig för skadeståndet om du blir skyldig att betala.


Upp till 5 miljoner i ersättning

Totalt kan du få upp till 5 miljoner kronor i ersättning.​​​Krävd på skadestånd? Kontakta oss direkt

Att bli krävd på skadestånd kan kännas väldigt job​bigt och obehagligt. Börja inte förhandla på egen hand: kontakta oss direkt istället. Vi har varit med förr och våra duktiga jurister hjälper dig genom hela processen. Du kan göra din skadeanmälan här på webben eller ring oss på nummer​
0771-111 110 vardagar mellan 9 och 15.


  

Ansvarsförsäkring för företag

Ibland blir det fel. Därför ingår ansvars­­försäkring i vår företags­­försäkring. Genom ansvars­­​försäkringen kan du få hjälp om någon kräver ditt företag på skadestånd och ersättning om du blir skyldig att betala.


Det här kan vi hjälpa dig med ​

Ansvars­​försäkringen kliver in om någon kräver dig på skadestånd. Då kan vi

  • utreda om du är skadeståndsskyldig
  • förhandla med den som kräver dig på skadestånd
  • betala rättegångskostnaderna
  • ersätta dig för skadeståndet om du blir skyldig att betala.​


Skadestånd när en person eller saker blir skadade

De flesta ansvarsförsäkringar gäller om ditt företag blir krävt på skadestånd för att ha skadat en person eller någon annans egendom – det kallas för personskador och sakskador.

Till exempel om en kund halkar och slår sig i din butik, om du som hantverkare spiller färg på kundens parkettgolv när du ska måla väggarna eller om du välter en dyrbar vas när du är på kundmöte.

 Ansvarsförsäkringen för person- och sakskador ingår i alltid i
våra företagsförsäkringar för företag med en omsättning på upp till tio miljoner kronor.


Om din kund skadas ekonomiskt

Det finns också ansvarsförsäkringar för så kallade rena förmögenhetsskador. De kan vara ett viktigt skydd om ditt företag arbetar med rådgivning, till exempel som datakonsult, teknisk konsult eller inom PR. Du kan få hjälp om en kund kräver företaget på skadestånd för en rent ekonomiskt skada, till exempel för felaktig programmering, felaktig konstruktionsritning eller felaktig redovisning.

 Hur mycket ditt företag kan få i ersättning varierar mellan 500 ​​000 och 120 basbelopp, beroende på bransch. Läs mer om ersättning och aktsamhetskrav på sidan om företagsförsäkring!

  

Någon begär skadestånd – vad gör du då?

Ibland blir det fel. Om något har gått snett och någon kräver ditt företag på skadestånd ska du kontakta oss direkt. Börja inte förhandla och gå inte med på något utan att ta hjälp från våra experter. Våra jurister hjälper dig att bemöta skadeståndskravet och att utreda om du är skyldig att betala. Gör din skadeanmälan här på webben, eller ring oss på nummer 0771-111 110  vardagar mellan 8 och 17.

Anmäl skadeståndskrav nu​

Fem bra saker om ansvarsförsäkring​

Ibland blir våra kunder riktigt glada. Det är exempelvis när de upptäcker att deras ansvarsförsäkring skyddar dem från...

Man i båt  
Ok, jag förstår