​​​​​​​​​​​​Möt våra medarbetare​

På Trygg-Hansa finns det goda karriär- och utvecklingsmöjligheter för både ledare, specialister och generalister. Här berättar några av våra medarbetare om hur det är att arbeta hos oss. Följ oss gärna på LinkedIn!

​ ​

Sofia är IT-ledaren som motiveras av att få göra skillnad tillsammans med andra​

 

– Det som är kul med att jobba på Business Technology är att vi är en naturlig del av affären och har stora möjlighet att förbättra både kundupplevelsen och vårt IT-landskap.

Sofias IT-organisation inom Privatmarknad består av 120 medarbetare uppdelat i olika grupper och agila utvecklingsteam

- Totalt arbetar cirka 500 medarbetare på Trygg-Hansa med hela livscykeln för våra applikationer och system. Det viktigaste för mig som ledare är att skapa en miljö som genomsyras av tillit och där alla får möjlighet att utvecklas, motiveras och vara ”sitt bästa jag”.

Teknik och trygga lösningar​

– Tillsammans är vi med och bidrar till Trygg-Hansas utveckling varje dag och de tekniska lösningar vi skapar gör livet tryggare och enklare för våra kunder.​

​Filip är en av våra engagerade försäkringsrådgivare på kundservice i Hyllie

 

– I jobbet som försäkringsrådgivare är det viktigt att man tycker om att lyssna och engagera sig i andra människor. Det handlar om att förstå våra kunders behov i vardagen och erbjuda försäkringar som skapar trygghet i deras liv.

Vardagen på kundservice är fylld med möten och man måste gilla att ta ansvar för sin egna utveckling och ha stort driv

– Ett ansvar jag är extra stolt över är mitt uppdrag som rådgivare i ett utbildningsteam där jag tillsammans med andra stöttar våra nya kollegor. För att få bästa tänkbara start utbildar vi i våra produkter, system, värderingar och hur vi jobbar – det är grunden för att kunna utvecklas och göra ett bra jobb.

Utveckling och trygghet i fokus

– Bäst med Trygg-Hansa är att det är en arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter och under mina år har jag utvecklats både i min yrkesroll och som person. Personligen motiveras jag av att arbeta mot individuella samt gemensamma mål och få vara med och skapa trygghet för våra kunder. Sedan har vi kul på jobbet också.

Besiktningsinspektören Henrik finns där för våra kunder

 

- Jag är en av cirka tjugo kollegor som besiktar och reglerar försäkringsskador inom bygg och egendom. Vi finns för att skapa trygghet för våra kunder, inte minst i dramatiska livssituationer. Det kan handla om att en kund råkat ut för en brandskada, översvämning, inbrott eller väderskada i sitt hem.

I ständigt lärande

- Det som engagerar mig är att träffa våra kunder och hjälpa dem i deras vardag. Jag har också ett stort intresse av byggnadsmaterial och hur vi på ett hållbart sätt kan åtgärda en skada. Mitt jobb handlar mycket om juridik och villkor, så det finns alltid något att slipa på.

Nära samarbete med andra team

- Det som är bäst med mitt arbete är alla kollegor, det finns så mycket samlad kompetens över hela landet. Trygg-Hansa främjar varje medarbetares utveckling, samtidigt som du har ett stort eget ansvar. Något som passar mig perfekt.

Johanna jobbar som Data Scientist i vårt AI-team

 

- I min roll är det viktigt att ha ett nyfiket sinne på vad AI kan göra för att utveckla oss som företag. Jag drivs av att förstå och ju svårare fråga, desto bättre.

Det krävs både kreativitet tänkande och mod att testa nya lösningar samtidigt som vi måste hantera data på ett ansvarsfullt och tryggt sätt

- Det som gör mitt jobb stimulerande är att dagligen möta nya utmaningar för hur vi ska öka förståelsen om våra kunder och de beslut vi fattar. Ett exempel är hur vi jobbar med att skapa mer personligt innehåll på ”Mina Sidor”. Här jobbar vi tillsammans i ett team med att utveckla kundupplevelsen utifrån våra kunders försäkringsskydd och behov. Försäkringskarriärren startade på vår Skadeavdelning i Umeå.

Olika perspektiv och hållbarhet i fokus​

– Samtidigt som jag pluggade till civilingenjör i industriell ekonomi jobbade jag extra som skadereglerare. Att förstå bredden i vår verksamhet har varit lärorikt och gett mig viktiga perspektiv i jobbet som Data Scientist. För olika perspektiv och ständigt lärande berikar verkligen.

- Genom mitt jobb är jag också stolt att kunna engagera mig i Trygg-Hansas samarbeten med BRIS och Avicii Arena. Det är en bra bit från vardagen med dataanalys och det känns bra att kunna bidra i vårt hållbarhetsarbete med att förebygga psykisk ohälsa bland unga – det känns viktigt på riktigt. ​​

Louise Åkesson är civilingenjören vars karriär har haft brandskydd, risk och försäkring som röd tråd i 20 år.

 

- Jag trivs allra bäst när man utvecklar ett nära kundsamarbete där jag med min specialistkunskap inom brandskydd och riskhantering stärker och förbättrar kundernas robusthet och leveranssäkerhet. Vi har ju samma mål, vi vill undvika skador och avbrott, så ett skadeförebyggande arbete vinner alla på.

Snabb teknisk utveckling

– Idag byggs det in mer och ny teknik i våra fastigheter, som till exempel solceller och batterilager. Här har vi ett viktigt uppdrag att guida våra kunder i hur de ska hantera dessa risker på ett säkert sätt. Resan mot ett hållbart samhälle med förnyelsebar energi sätter därför stort fokus på vår och branschens utveckling, vilket är extra spännande i jobbet som riskingenjör.

Utvecklas tillsammans

- Nyckeln för att lyckas är det nära samarbetet och kunskapsutbytet vi har i vårt team och med våra underwriters. Såklart även med skadeavdelningen så att vi lär oss av inträffade skador och kan förebygga ännu bättre framöver. Allt hänger ihop, tillsammans skapar vi utveckling och trygghet för våra kunder.Hitta lediga tjänster hos oss