Möt våra medarbetare

Det här är vi
 • Erik Uhrberg, Aktuarie, Stockholm

  Min karriär på Trygg-Hansa

  Jag började jobba som prissättningsaktuarie på Trygg-Hansa i augusti 2013. Ett år senare började jag även följa RSAs Global Graduate Programme.

  Vad har du för ansvar och arbetsuppgifter?

  I mitt arbete jobbar jag med prissättning av motorförsäkringar för privatpersoner. Jag har även arbetat en del med prissättning vid upphandlingar samt förnyelseprissättning för Norge.

  Vad tycker du är mest spännande med ditt arbete?

  Det som jag gillar mest med mitt jobb är att använda matematiska modeller för att modellera verkligheten. Som aktuarie får man ofta får en central roll i olika projekt, det är spännande.

  Vad gör du på fritiden?

  På min fritid tycker jag om att löpträna när jag inte umgås med min flickvän och mina kompisar.

  Vad gör Trygg-Hansa till en så speciell arbetsplats?

  På Trygg-Hansa finns det många duktiga medarbetare inom olika områden. Företaget är mycket ambitiöst och strävar efter att vara bäst inom alla sina affärsområden. Att Trygg-Hansa ingår i RSA, en stor global försäkringskoncern, gör att det blir en internationell arbetsplats. Vi har mycket kontakt med andra länder. Det innebär också att det finns många intressanta saker att arbeta med. Utbudet av tjänster och arbetsuppgifter är stort.

   

 • Martin Karama, Gruppchef, Malmö

  Min karriär på Trygg-Hansa

  Jag började min karriär på Trygg-Hansa precis när jag tagit studenten 2008 och arbetade då som försäkringsrådgivare. Efter några år fick jag möjligheten att arbeta som handledare. Då fick jag hjälpa till att utbilda och handleda ny personal. Som handledare öppnades en ny värld för mig och jag blev nyfiken på utbildning och ledarskap. Jag sökte till ledarprogrammet, blev antagen och i nästa steg blev jag säljtränare och fick möjlighet att utbilda och utveckla ny personal. Idag arbetar jag som gruppchef vilket är en rolig och spännande utmaning.

  Vad har du för ansvar och arbetsuppgifter?

  Jag ansvarar för ett team om tretton personer som kontaktar inbokade bankkunder och erbjuder dem en försäkringsgenomgång. Min roll innebär att jag bistår mina medarbetare med utveckling och inspiration samt att jag har ansvar för teamets försäljningsmål och att vi levererar marknadens bästa kundupplevelse via våra kundmöten.

  Vad tycker du är mest spännande med ditt arbete?

  Att få följa och vara delaktig i mina medarbetares utveckling är oerhört inspirerande. Eftersom jag är en målinriktad person så drivs jag även av att tillsammans med mina medarbetare överträffa förväntningarna ställda på mig och mitt team. Jag har också fördelen att få arbeta med engagerad personal och kompetenta kollegor vilket innebär att jag under mina sju år på Trygg‑Hansa aldrig har haft en tråkig dag.

  Vad gör du på fritiden?

  När jag inte arbetar umgås jag med vänner och familj. Mat och resor är intressen som ligger högt på listan och det kombinerar jag med träning. Racketsporter av alla former är av stort intresse.

  Vad gör Trygg-Hansa till en så speciell arbetsplats?

  Trygg-Hansa lägger mycket tid och fokus på sin personal för att engagera och motivera sina anställda. Jag har själv under hela min karriär på Trygg-Hansa fått hjälp och stöd för att komma dit jag är idag. Det här leder både till förbättringar av resultat och till personlig utveckling. En viktig del i resan är att ha roligt och här lyckas Trygg-Hansa, trivseln och gemenskapen är stor, vilket skapar en kultur som är ovanlig på arbetsplatser  idag och som jag är stolt över att vara en del av.

  Varför ska jag söka arbete hos Trygg-Hansa?

  På Trygg-Hansa är man duktig på att tillvarata sin personal. Man erbjuder en framtid och möjlighet till utveckling, även internationellt. Många av mina tidigare kollegor har gått vidare internt och arbetar nu i Norge, Danmark och så vidare. Framförallt erbjuder Trygg-Hansa en rolig och professionell arbetsplats.

 • Marie Olovsson, Head of Claims Center Personal Accident, Umeå

  Min karriär på Trygg-Hansa

  Jag började på Trygg-Hansa i januari 1995 som medarbetare på scanningsavdelning där jag hade hand om inkommande post. Efter några månader fick jag möjligheten att börja som skadereglerare. Jag har alltid varit intresserad av ledarskap och under mina år som skadereglerare har jag fått vara med i olika utvecklande projekt. Jag har fått mer teknisk kompetens och utvecklat mitt ledarskap på jobbet, bland annat genom att gå olika internutbildningar. 2004 blev jag ledare för ett olycksfallsteam och har därefter jobbat i flera olika regleringsteam. De sista åren har jag varit chef över specialistteamet.

  Vad har du för ansvar och arbetsuppgifter?

  Jag är ansvarig för Claims Center Personal Accident med 148 medarbetare sedan januari 2015. I rollen ingår både personal- och resultatansvar, vilket bland annat betyder att jag ansvarar för våra servicenivåer och våra skadekostnader. Jag brinner för att utveckla människor och processer samt för att skapa förutsättningar för en bra arbetsmiljö. Därigenom vill jag få ett bra resultat för våra kunder, medarbetare och ägare.

  Vad tycker du är mest spännande med ditt arbete?

  Det är roligt att jobba i ett företag med ett så starkt varumärke som Trygg‑Hansa har i livbojen. Jag gillar att jobba i ett serviceföretag där vi får hjälpa kunder när de behöver det som mest. Trygg-Hansa är ett företag som stöttar anställdas utveckling och prestationskulturen här passar mig bra eftersom jag drivs av utmaningar. En bonus är att få jobba med alla trevliga kollegor. De gör att varje dag på jobbet är en bra dag.

  Vad gör du på fritiden?

  Jag gillar att resa, att uppleva andra kulturer. Två favoritresmål är Malaysia och Jamaica. Jag gillar naturen och människorna. Jamaicanernas humor är helt enastående och det har jag med mig när jag tänker tillbaka.

  Vad gör Trygg-Hansa till en så speciell arbetsplats?

  Trygg-Hansa är ett starkt varumärke och en del av en stor koncern, vilket ger möjligheter för dig som har ambitioner att utvecklas tekniskt och/eller som ledare. Att jobba med försäkringar är att ständigt utvecklas då kunderna ställer högre och högre krav på oss.


Våra värderingar

Hos Trygg-Hansa möter du folk från olika bakgrunder och ursprung eftersom vi vet att mångfald och samarbete skapar de bästa förutsättningarna – på alla nivåer.

Vi sätter människan i fokus, både våra anställda och våra kunder. Att vara omtänksam och serviceinriktad ska genomsyra allt vi gör, både internt och externt. Vi bygger vår kultur och vårt servicelöfte på våra värdeord – Expectations. De inspirerar oss i allt vi gör.

Expectations

Be Curious – Ta reda på vad våra kunder vill ha och vad vi måste bli bättre på. Leta efter nya idéer inom och utanför RSA, utvärdera och var innovativ.Shout Out & Make Things Better – Oavsett roll i företaget ska vi alltid leta efter förbättringar för våra kunder. Ta fram och testa nya idéer, stora som små och ge inte upp förrän du nått ditt mål. Be Team-Spirited – Tillsammans skapar vi bättre lösningar för våra kunder. Samarbeta inom och mellan avdelningar. Var generös, hjälp varandra. Lyssna och bygg på andras idéer. Keep Our Commitments – Att hålla löften, informera och leverera i tid är viktigt för att skapa förtroende, både mot kund och internt. Be You & Big-Hearted – Visa att du bryr dig om kunder och kollegor och behandla alla med värme och respekt. Ha en positiv inställning och agera med anständighet, speciellt vid svåra beslut. Tänk på företagets bästa på lång sikt

Ledarskap

Trygg-Hansa tar ledarskap på allvar och vi vill vara tydliga med vilka värderingar och modeller som gäller för ledarrollen hos oss. Här är några av de värderingar vi vill att våra ledare ska leva efter.
Som ledare hos oss är du en del av en gemensam servicekultur med syfte att alltid ha kundens bästa framför ögonen.Våra ledare ser sina medarbetare och sporrar dem att göra sitt bästa, genom att visa på en tydlig visionAtt leverera och hålla tidsramar är viktigt och som ledare ser du till att det görsRätt människor på rätt positioner är vägen till framgång och som ledare är du delaktig i att ta fram det bästa ur varje medarbetare och se till att alla utvecklas på bästa sätt

Vi arbetar aktivt med jämställdhetsfrågor och har i dagsläget 36 procent kvinnor på ledarpositioner i Skandinavien. Genom bland annat nätverk och sponsorprogram för kvinnor, är vår målsättning att höja siffran till 40 procent kvinnliga ledare i Skandinavien till år 2020.

Fokus på prestationer

Att jobba på Trygg-Hansa är att vara del av en prestationskultur där vi gör vårt bästa för våra kunder och samtidigt utvecklas själva, varje dag. Vad vi gör (målet) är lika viktigt som hur vi gör det. Varje medarbetares insats är avgörande för det gemensamma resultatet och de individuella målen är satta efter egna ambitioner, men också efter verksamhetsmål och yrkesspecifika mål. Uppmuntran, beröm och tydlig feedback är en självklar del av vår kultur. Alla ska vilja göra sitt bästa eftersom det är först då vi kan göra verklig skillnad, tillsammans.

Vårt engagemang

Det finns många sätt att engagera sig och ta hand om både sina anställda och samhället runtomkring oss. Vi på Trygg-Hansa tycker det är en självklar del av vårt företagsansvar och jobbar ständigt på att dra vårt strå till stacken.
Vi strävar hela tiden efter att skapa den bästa arbetsplatsen för våra medarbetare. Som ett led i det genomför vi årligen en medarbetarundersökning och uppmuntrar en öppen dialog så att vi tillsammans kan bli bättre. När vi trivs på jobbet, blir vi också bättre för våra kunder.

Hälsosam, trivsam arbetsmiljö med till exempel friskvårdsbidrag och hälsosam lunchmat, är en del av vårt erbjudande. Konkurrenskraftig pension, sjukvårdsförsäkring och sociala aktiviteter för att främja välmående och laganda, är andra framgångsingredienser. Och att fika tillsammans emellanåt.

Volontärportalen

Trygg-Hansas CSR-arbete speglar det sociala ansvar för människor och miljö som vi tar i vår egen affärsverksamhet, ute i samhället och i omvärlden. Hos oss kan därför alla medarbetare använda två dagar per år för volontärarbete – vilket uppdrag man vill ägna sig åt väljer man själv på vår digitala Volontärportal. Uppdragen arrangeras ofta av frivilligorganisationer som precis som vi möter och avlastar människor i olika livssituationer. De arbetar förebyggande för säkerhet och trygghet eller bedriver långsiktigt arbete för klimatet.

Exempel på andra initiativ vi är stolta över:

Vår symbol livbojen räddar liv. I mer än 60 år har vi delat ut livbojar och i dag finns ca 80 000 livbojar vid Sveriges stränder.Trygg-Hansa har hittills gjort 1 000 000 förskolebarn synliga i mörkret tack vare att vi skänker reflexvästar.2013 skänkte vi 2500 livbojar, så kallade “babybojar”, till nyblivna föräldrar för att lära bebisar att flyta i badkaret.Genom initiativet Husräddarna jobbar vi kontinuerligt med förebyggande åtgärder för husbränder.Vi samarbetar med Svenska Livräddningssällskapet och stöttar 400 sommarsimskolor per år.

RSA – vår globala koncern

Med en historia som går 300 år tillbaka i tiden är RSA en av världens ledande globala försäkringskoncerner. Idag sysselsätter vi cirka 19 000 personer som servar kunder i över 140 länder. Vårt fokus på sakförsäkringar är lönsamt även i på de mest utmanande marknader. Vi har vårt huvudkontor och ursprung i London, men vi agerar på både etablerade och nya marknader. Vi har stora verksamheter i Storbritannien, Irland, Skandinavien, Central- och Östeuropa, Kanada, Asien, Mellanöstern och Latinamerika. I Skandinavien är vi verksamma under varumärkena Trygg-Hansa i Sverige, Codan i Danmark och Codan Forsikring i Norge.

Här kan du läsa mer om RSA Group och våra Skandinaviska systerföretag.