Det här är vi

Så här är det att jobba hos oss

Hos Trygg-Hansa möter du folk från olika bakgrunder och ursprung eftersom vi vet att mångfald och samarbete skapar de bästa förutsättningarna – på alla nivåer.

Våra värderingar

 Vi sätter människan i fokus, både våra anställda och våra kunder. Att vara omtänksam och serviceinriktad ska genomsyra allt vi gör, både internt och externt. Vi bygger vår kultur och vårt servicelöfte på våra värdeord – Expectations. De inspirerar oss i allt vi gör.

 • Be Curious – Ta reda på vad våra kunder vill ha och vad vi måste bli bättre på. Leta efter nya idéer inom och utanför Trygg-Hansa, utvärdera och var innovativ.
 • Shout Out & Make Things Better – Oavsett roll i företaget ska vi alltid leta efter förbättringar för våra kunder. Ta fram och testa nya idéer, stora som små och ge inte upp förrän du nått ditt mål.
 • Be Team-Spirited – Tillsammans skapar vi bättre lösningar för våra kunder. Samarbeta inom och mellan avdelningar. Var generös, hjälp varandra. Lyssna och bygg på andras idéer.
 • Keep Our Commitments – Att hålla löften, informera och leverera i tid är viktigt för att skapa förtroende, både mot kund och internt.
 • Be You & Big-Hearted – Visa att du bryr dig om kunder och kollegor och behandla alla med värme och respekt. Ha en positiv inställning och agera med anständighet, speciellt vid svåra beslut. Tänk på företagets bästa på lång sikt

Ledarskap

Trygg-Hansa tar ledarskap på allvar och vi vill vara tydliga med vilka värderingar och modeller som gäller för ledarrollen hos oss. Här är några av de värderingar vi vill att våra ledare ska leva efter.

 • Som ledare hos oss är du en del av en gemensam servicekultur med syfte att alltid ha kundens bästa framför ögonen.
 • Våra ledare ser sina medarbetare och sporrar dem att göra sitt bästa, genom att visa på en tydlig vision
 • Att leverera och hålla tidsramar är viktigt och som ledare ser du till att det görs
 • Rätt människor på rätt positioner är vägen till framgång och som ledare är du delaktig i att ta fram det bästa ur varje medarbetare och se till att alla utvecklas på bästa sätt

Vi arbetar aktivt med jämställdhetsfrågor och har i dagsläget 36 procent kvinnor på ledarpositioner i Skandinavien. Genom bland annat nätverk och sponsorprogram för kvinnor, är vår målsättning att höja siffran till 40 procent kvinnliga ledare i Skandinavien till år 2020.

Fokus på prestationer

Att jobba på Trygg-Hansa är att vara del av en prestationskultur där vi gör vårt bästa för våra kunder och samtidigt utvecklas själva, varje dag. Vad vi gör (målet) är lika viktigt som hur vi gör det.

Varje medarbetares insats är avgörande för det gemensamma resultatet och de individuella målen är satta efter egna ambitioner, men också efter verksamhetsmål och yrkesspecifika mål.

Uppmuntran, beröm och tydlig feedback är en självklar del av vår kultur. Alla ska vilja göra sitt bästa eftersom det är först då vi kan göra verklig skillnad, tillsammans.

Vårt engagemang

Det finns många sätt att engagera sig och ta hand om både sina anställda och samhället runtomkring oss. Vi på Trygg-Hansa tycker det är en självklar del av vårt företagsansvar och jobbar ständigt på att dra vårt strå till stacken. Vi strävar hela tiden efter att skapa den bästa arbetsplatsen för våra medarbetare. Som ett led i det genomför vi årligen en medarbetarundersökning och uppmuntrar en öppen dialog så att vi tillsammans kan bli bättre. När vi trivs på jobbet, blir vi också bättre för våra kunder.

Hälsosam, trivsam arbetsmiljö med till exempel friskvårdsbidrag och hälsosam lunchmat, är en del av vårt erbjudande. Konkurrenskraftig pension, sjukvårdsförsäkring och sociala aktiviteter för att främja välmående och laganda, är andra framgångsingredienser. Och att fika tillsammans emellanåt.

Volontärarbete

Trygg-Hansas CSR-arbete speglar det sociala ansvar för människor och miljö som vi tar i vår egen affärsverksamhet, ute i samhället och i omvärlden. Hos oss kan därför alla medarbetare använda två dagar per år för volontärarbete – vilket uppdrag man vill ägna sig åt väljer man själv på vår digitala Volontärportal. Uppdragen arrangeras ofta av frivilligorganisationer som precis som vi möter och avlastar människor i olika livssituationer. De arbetar förebyggande för säkerhet och trygghet eller bedriver långsiktigt arbete för klimatet.

Exempel på andra initiativ vi är stolta över

 • Vår symbol livbojen räddar liv. I mer än 60 år har vi delat ut livbojar och i dag finns ca 80 000 livbojar vid Sveriges stränder
 • Trygg-Hansa har hittills gjort 1 000 000 förskolebarn synliga i mörkret tack vare att vi skänker reflexvästar.
 • 2013 skänkte vi 2500 livbojar, så kallade “babybojar”, till nyblivna föräldrar för att lära bebisar att flyta i badkaret.
 • Vi samarbetar med Svenska Livräddningssällskapet och stöttar 400 sommarsimskolor per år.