Försäkrad dygnet runt

​​​​​Olyckfallsförsäkring för dig som vuxen

Vandra i fjällen eller fixa i hemmet. Vad du än gillar att göra är det viktigt att du har en olycksfallsförsäkring som skyddar dig om något händer. Vår olycksfallsförsäkring gäller dygnet runt och har ingen självrisk.

Få pris & teckna

Försäkrad på fritiden och jobbet

Förmodligen har du en försäkring för hemmet och dina prylar, men du har väl också tänkt på dig själv? Om du har en olycksfallsförsäkring genom jobbet eller facket, så gäller den ibland bara under arbetstiden. Det är därför viktigt att du har en försäkring som gäller dygnet runt. Med VuxenOlycksfall får du snabb hjälp och ersättning, oavsett var och när olyckan är framme.

Här ser du exempel på vad försäkringen täcker. Mer information hittar du i Förköpsinformationen. Om du vill ha en försäkring som även gäller vid sjukdom kan du istället välja TryggaVuxna. Läs mer om TryggaVuxna.

Hjälp om du halkar på trottoaren

VuxenOlycksfall ersätter dig om du får en bestående skada (s.k. medicinsk invaliditet), efter exempelvis ett fall från en stege eller en cykelolycka. Du får också ersättning om du skadas när du utövar vissa sporter som amatör. Hur mycket du får i ersättning beror vilka bestående besvär som blir följden av din skada och vilket försäkringsbelopp du valt.

Ekonomisk hjälp om du blir sjukskriven efter ​olyckan

Att vara sjukskriven en längre tid kan vara jobbigt för ekonomin. Vi betalar dig därför ett engångsbelopp om du är sjukskriven 30 dagar eller mer. Dessutom betalar vi för behandling hos t.ex. en sjukgymnast, som hjälper dig att komma
tillbaka efter ett olycksfall. Du får även ersättning för hjälpmedel.

Någon att prata med när det känns svårt

Om du mår psykiskt dåligt efter t.ex. ett olycksfall eller ett överfall, som du har anmält till polisen, kan du få stöd av en legitimerad psykolog. Vi ser till att du får träffa rätt person och vi står för kostnaderna.

Om du skadat tänderna eller glasögonen

Du får även betalt för behandling hos läkare och tandläkare om du råkat ut för ett olycksfall. Dessutom betalar vi resorna till och från vården. Om skadan är så allvarlig att du har behövt läkarvård kan du också få ersättning för kläder och glasögon som har gått sönder.

Hur stort skydd behöver du?

Ersättningen för medicinsk invaliditet betalas ut i procent av det försäkringsbelopp du har valt. Du kan välja mellan 600 000 kr, 800 000 kr och 1 miljon kr. Prata gärna med oss om du har frågor.

Trygghet även för dina nära och kära

I VuxenOlycksfall ingår även ett dödsfallsbelopp som ger dina närmaste 50 000 kr om du skulle avlida på grund av ett olycksfall.

Så här enkelt skaffar du din försäkring

Klicka på Beräkna ditt pris, fyll i ansökan här på webben och skicka in.

Få pris & teckna


Vår rekommendation för ett ännu bättre skydd

Med tillägget Privatvård får du snabbt vård av privata läkare och ersättning för bland annat behandling och operation efter ett olycksfall. Allt som behövs är en utredning och remiss från din läkare. Läs mer om tillägget Privatvård.

Innehållet i VuxenOlycksfall:

 

Medicinsk Invaliditet  
Olycksfallshjälpen  
Sjukhusvistelse vid akut inskrivning  
Sjukhusvistelse   
Hjälpmedel  
Kristerapi 
Kostnader 
Ärr 
Dödsfall 

 

 

Läs Förköpsinformationen innan du bestämmer dig

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i förköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som är ett standardiserat blad för att du lättare ska kunna jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både förköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

Förköpsinformation Olycksfallsförsäkring
Produktfaktablad Olycksfallsförsäkring (IPID)
Fullständiga villkor Olycksfallsförsäkring 83:5
Tidigare villkor 83:4

Läs försäkringsvillkoret tillsammans med ditt försäkringsbrev. Skadedagen avgör vilket försäkringsvillkor som gäller. Kontakta vår skadeservice för att få information om vad som gäller för dig vid en skada.

Rätt försäkring för hela familjen

Nytt jobb, tillökning i familjen, större bostad... I takt med att livet förändras är det viktigt att ni ser över familjens försäkringsskydd. Vi erbjuder personlig och kostnadsfri rådgivning för hela familjen. Skicka in din intresseanmälan här, så kontaktar en av våra rådgivare dig.

Samla dina försäkringar och få rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om din samlingsrabatt.