Tillsammans för ungas psykiska hälsa

​​​​​​​​​Vi lyssnar, bryr oss om och agerar

Psykisk ohälsa bland unga är en av våra största samhällsutmaningar. Det behövs mer resurser, kunskap och engagemang för att hjälpa de som är vår framtid. Här kan du läsa om hur vi på Trygg-Hansa arbetar förebyggande för att unga ska må bra.


Avicii Arena – en mötesplats och symbol

Trygg‑​Hansa är en engagerad samarbetspartner till Avicii Arena – en mötesplats och nationell symbol som sätter ungas psykiska hälsa i centrum. Mer om Avicii Arena.

Med förebyggande aktiviteter ökar Trygg‑Hansa ungas välmående och minskar risken för psykisk ohälsa. Genom att lyssna och agera på ungas erfarenheter vill vi även höja kunskapen hos vuxenvärlden om hur det är att vara ung i dag.

Vi har en stark röst, och vi kommer att använda den.

Familjehjälpen – stöd för alla med vår barnförsäkring

Att ha ett barn som mår dåligt är bland det värsta en förälder kan uppleva. Ofta är det svårt att veta var man ska vända ​sig för att få hjälp och vilket stöd man har rätt till från skolan och samhället. Därför finns vår tjänst Familjehjälpen för alla barn och vuxna som har vår barnförsäkring eller sjuk- och olycksfallsförsäkring.

Familjehjälpen ger råd och guidning utifrån just din familjs situation. Läs mer om och kontakta Familjehjälpen.

BRIS behövs även på natten

Saker känns sällan enklare på natten: snarare tvärtom. Trygg‑​Hansa stödjer BRIS viktiga arbete sedan 2018. Vi är bland annat med och bidrar till att BRIS kan ha öppet dygnet runt – ångest och oro tar som bekant inte paus på natten.

För alla unga – psykisk hälsa på schemat

”För alla unga” är en digital utbildning som sätter psykisk hälsa på schemat. Utbildningen riktar sig till elever på högstadiet och är skapad tillsammans med hjärnforskare, läkare och lärare. Den är utformad som en resa som stärker ungdomars möjligheter att må bra under tonårstiden.

Utbildningen är helt gratis och utformad för att kunna integreras i läroplanen. Häng med på resan med din ​klass!

Till utbildningen För alla unga​.​

För lärare, föräldrar och andra vuxna med ungdomar i sin närhet finns även en förberedande utbildning. Den innehåller en introduktion till utbildningsverktyget förallaunga.se, men även kunskap om och konkreta tips på hur man kan identifiera psykisk ohälsa hos unga i ett tidigt skede samt hur man kan stötta. ”Utbildning i ungas psykiska hälsa och förallaunga.se” är även den helt gratis och är framtagen i samarbete med Bris.

Till Utbildning i ungas psykiska hälsa och förallaunga.se.