Hemförsäkring Villa

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Vår villaförsäkring skyddar ditt hus, tomt, din familj och era saker

Odla tomater, fredagsmysa i soffan, fixa grillfester, snickra och inreda. Vad du än tycker om att göra, är det viktigt att du har en hemförsäkring för ditt hus om något händer.

Se ditt bästa pris

Om du drabbas av en skada som gör att du inte längre kan bo kvar i ditt hem får du:

Hjälp inom 4 timmarAkut ersättning upp till 50.000 krTillfälligt boende upp till 18 månaderHjälp att återställa ditt hem

Här ser du fler exempel på vad försäkringen täcker.
För- och efterköpsinformation.

Om surfplattan eller det gamla matsilvret blir stulet

Du får ersättning för det som blir stulet om du får inbrott hemma. Dessutom ersätter vi dig om någon förstör ditt hem, t.ex. krossar en ruta i källaren.

Snabbt vid din sida efter en brand eller översvämning

Visste du att en kvarglömd kastrull på spisen är vanligaste orsaken till en brand i hemmet? Med vår villaförsäkring får du snabbt hjälp och ersättning efter en brand eller en vattenskada. Om ni inte kan bo hemma betalar vi för ett annat boende och ser till att ert hem återställs, så att ni kan flytta tillbaka så snart som möjligt.

Hjälp efter blixtnedslag i teven eller svamp i källaren

Din försäkring ger ett starkt skydd ifall huset eller dina saker skadas av hagel eller om blixten slår ner. Skulle du få hussvamp eller annan ohyra i hemmet, så ordnar vi snabbt sanering.

Vi ersätter både tvättrumman och den förstörda laxen

Har dotterns jacka förstörts för att tvättmaskinen gick sönder? Det kan du få ersättning för. Likaså om mat förstörs när kylen eller frysen går sönder. Dessutom betalar vi ju för reparationen av vitvaran.

Om du blir oense med grannen eller hamnar i en tvist

Du får också ersättning om du krävs på skadestånd eller hamnar i en tvist med t.ex. en byggfirma.

Se ditt bästa pris

Ett ännu bättre skydd

Få ett ännu bättre skydd med vår Drulleförsäkring för lös egendom (allriskförsäkring), som ersätter skador som du själv orsakar. Det kan också vara bra med en Utökad byggnadsförsäkring för att skydda ditt hus mot oförutsedda händelser. Dessutom har vi tillägg för dig som vill förstärka ditt skydd vid resor eller om du har en liten båt. Läs mer om Drulleförsäkring för lös egendom, Utökad byggnadsförsäkring, Utökad reseförsäkring och Småbåtsförsäkring.​

Innehållet i Hemförsäkring Villa:

Byggnadsförsäkring  
Egendomsskydd  
Reseskydd  
Krisförsäkring  
Ansvarsförsäkring  
Överfallsskydd  
Rättsskydd  
Drulleförsäkringrekommenderat tillägg
Utökad byggnadsförsäkringrekommenderat tillägg

Läs det här innan du tecknar din villaförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som är ett standardiserat blad för att du lättare ska kunna jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

För​- och efterköpsinformation Hemförsäkring Villa
Produktfaktablad Hemförsäkring Villa (IPID)
Fullstän​diga villkor för Boendeförsäkring 2019-12-01
Föregående villkor 2018-02-01

Missa inte! Beställ förmånligt hemlarm och få lägre självrisk

I samarbete med Sector Alarm kan vi erbjuda dig hemlarm för både brand och inbrott till förmånligt pris. Läs mer om vårt larmerbjudande med Sector Alarm här.

Samla dina försäkringar och få rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om din samlingsrabatt. 

Hyr du ut ditt hus omöblerat?

Då behöver du bara teckna en försäkring för själva huset och tomten. Kontakta oss om Hus- och tomtförsäkring.

Har du en gnistrande dyrgrip runt armen?

Har du extra värdefulla saker som du vill använda utanför hemmet rekommenderar vi att du tecknar en Specialförsäkring. Läs mer om Specialförsäkring (pdf) och i produktfaktabladet för specialförsäkringen (IPID).​​