Hemförsäkring Villa

​​​​Vår villaförsäkring skyddar ditt hus, tomt, din familj och era saker

Odla tomater, fredagsmysa i soffan, fixa grillfester, snickra och inreda. Vad du än tycker om att göra, är det viktigt att du har en hemförsäkring för ditt hus om något händer.

Beräkna pris 

Om du drabbas av en skada som gör att du inte längre kan bo kvar i ditt hem får du:

Hjälp inom 4 timmarAkut ersättning upp till 50.000 krTillfälligt boende upp till 18 månaderVi återställer ditt hem

Här ser du fler exempel på vad försäkringen täcker. Förköpsinformationen.

Om surfplattan eller det gamla matsilvret blir stulet

Du får ersättning för det som blir stulet om du får inbrott hemma. Dessutom ersätter vi dig om någon förstör ditt hem, t.ex. krossar en ruta i källaren.

Snabbt vid din sida efter en brand eller översvämning

Visste du att en kvarglömd kastrull på spisen är vanligaste orsaken till en brand i hemmet? Med vår villaförsäkring får du snabbt hjälp och ersättning efter en brand eller en vattenskada. Om ni inte kan bo hemma betalar vi för ett annat boende och ser till att ert hem återställs, så att ni kan flytta tillbaka så snart som möjligt.

Så går till när du fått en skada på ditt hus. (pdf)

Hjälp efter blixtnedslag i teven eller svamp i källaren

Din försäkring ger ett starkt skydd ifall huset eller dina saker skadas av hagel eller om blixten slår ner. Skulle du få hussvamp eller annan ohyra i hemmet, så ordnar vi snabbt sanering.

Vi ersätter både tvättrumman och den förstörda laxen

Har dotterns jacka förstörts för att tvättmaskinen gick sönder? Det kan du få ersättning för. Likaså om mat förstörs när kylen eller frysen går sönder. Dessutom betalar vi ju för reparationen av vitvaran.

Om du blir oense med grannen eller hamnar i en tvist

Du får också ersättning om du krävs på skadestånd eller hamnar i en tvist med t.ex. en byggfirma.

Beräkna ditt pris

Vår rekommendation för ett ännu bättre skydd

Förstärk din Hemförsäkring Villa med vår Drulleförsäkring (allriskförsäkring), som ersätter skador som du själv orsakar. Till skillnad från andra ersätter vår allriskförsäkring både dina saker och den fasta inredningen i hemmet, som golv, väggar och tak. Det kan också vara bra med en Utökad byggnadsförsäkring för att skydda ditt hus mot oförutsedda händelser. Dessutom har vi tillägg för dig som vill utöka ditt skydd vid resor och för din hemelektronik. Läs mer om Drulle, Utökad byggnadsförsäkring, Utökad reseförsäkring och hemelektronik.

Innehållet i Hemförsäkring Villa:

Byggnadsförsäkring  
Egendomsskydd  
Reseskydd  
Krisförsäkring  
Ansvarsförsäkring  
Överfallsskydd  
Rättsskydd  
Drulleförsäkringrekommenderat tillägg
Utökad byggnadsförsäkringrekommenderat tillägg

Läs Förköpsinformationen innan du tecknar din försäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i förköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som är ett standardiserat blad för att du lättare ska kunna jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både förköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

Förköpsinformation Hemförsäkring Villa
Produktfaktablad Hemförsäkring Villa (IPID)
Fullständiga villkor Boendeförsäkring 2018-02-01
Villkor för Boendeförsäkring 2016-01-01

Missa inte! Beställ förmånligt hemlarm och få lägre självrisk

I samarbete med Sector Alarm kan vi erbjuda dig hemlarm för både brand och inbrott till förmånligt pris. Beställ nu och självrisken i din hemförsäkring sänks med 3 000 kr vid brand och inbrott. Erbjudandet gäller dig som har hemförsäkring hos oss. Se hela larmerbjudandet här.

Samla dina försäkringar och få rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om din samlingsrabatt. 

Hyr du ut ditt hus omöblerat?

Då behöver du bara teckna en försäkring för själva huset och tomten. Kontakta oss om Hus- och tomtförsäkring.

Har du en gnistrande dyrgrip runt armen?

Har du extra värdefulla saker som du vill använda utanför hemmet rekommenderar vi att du tecknar en Specialförsäkring. Läs mer om Specialförsäkring (pdf) och i produktfaktabladet för specialförsäkringen (IPID).