Tillägg för din Fritidshusförsäkring

​​​​​​​Förstärk din fritidshusförsäkring med våra
tilläggsförsäkringar

Har du spillt kaffe på teven eller läcker det in från stugans yttertak? Genom att komplettera din fritidshusförsäkring med Drulleförsäkring (allriskförsäkring), Utökad byggnadsförsäkring eller Utökad bostadsrättsförsäkring kan du känna dig trygg om något händer.

Ersättning om du tappar verktygslådan i vattnet 

​​ Med vår Drulleförsäkring för lös egendom får du ett bra skydd för vardagsolyckor som inte grundskyddet i din fritidshusförsäkring täcker. Det kan till exempel handla om skadade verktyg eller möbler."

Snabbt vid din sida om det droppar från yttertaket

Det är viktigt att du som har ett fritidshus även tecknar en Utökad byggnadsförsäkring. Försäkringen ersätter dig för bland annat läckande ytskikt i badrummet, t.ex. kakel och klinker och för skador som orsakas av läckage genom yttertaket.

Dessutom får du lägre självrisker och mer ersättning, eftersom vi gör ett lägre åldersavdrag för det som skadas, t.ex. vattenskadade tapeter eller golv. Har du bara fritidshusförsäkringens grundskydd drar vi bort upp till 75 000 kr från ersättningen vid en skada. Kompletterar du med vår Utökade byggnadsförsäkring drar vi i de flesta fall bort max 15 000 kr, oavsett hur gammalt det som skadas är.

Extra skydd om fritidshuset är en bostadsrätt

Du som har en bostadsrätt som fritidsboende bör komplettera med en Utökad bostadsrättsförsäkring. Försäkringen ersätter dig bland annat för läckande ytskikt i badrummet, t.ex. kakel och klinker.

Dessutom får du lägre självrisker och mer ersättning, eftersom vi gör ett lägre
åldersavdrag för det som skadas, t.ex. vattenskadade tapeter eller golv. Har du bara bostadsrättsförsäkringens grundskydd drar vi bort upp till 75 000 kr från ersättningen vid en skada. Kompletterar du med vår Utökade bostadsrättsförsäkring drar vi i de flesta fall bort max 15 000 kr, oavsett hur gammalt det som skadas är.

Så här enkelt tecknar du dina tilläggsförsäkringar

Har du redan fritidshusförsäkringen hos oss, loggar du bara in på Mina
sidor
 och kompletterar med de tilläggsförsäkringar du behöver.
Har du ännu inte fritidshusförsäkringen hos oss klickar du på Beräkna ditt pris och tecknar både din fritidshusförsäkring och dina tilläggsförsäkringar.

Läs Förköpsinformationen innan du tecknar din fritidshusförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i Förköpsinformationen. Förköpsinformationen är en sammanfattning av försäkrin​g​svillkoret​.​​ ​