Hemförsäkring Hyresrätt

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​Hyresrättsförsäkring för lägenheten, dig och dina saker

Fredagsmysa i soffan, motionera, laga mat, fixa och inreda. Oavsett vad du tycker om att göra på fritiden, är det viktigt att du har en riktig bra hemförsäkring. Vår hemförsäkring ger dig som bor i hyresrätt ett bra skydd om något händer.

Se ditt bästa pris

Hemförsäkring för bostadsrätt hittar du här.

Om du drabbas av en skada som gör att du inte längre kan bo kvar i ditt hem får du:

Hjälp inom 4 timmarAkut ersättning upp till 50 000 krTillfälligt boende upp till 18 månader

Här ser du fler exempel på vad försäkringen täcker:​​
​ För- och efterköpsinformationen (pdf)

Om surfplattan eller cykeln blir stulen

Du får ersättning för det som blir stulet om du får inbrott hemma. Dessutom ersätter vi dig om du blir av med något vid ett inbrott i cykelrummet, tvättstugan eller i ett annat gemensamt utrymme.

Snabbt vid din sida efter en brand eller översvämning

Visste du att en kvarglömd kastrull på spisen är vanligaste orsaken till en brand i hemmet? Med vår hemförsäkring får du snabbt hjälp och ersättning om ert hem skadas vid en brand eller vattenläckage. Om ni inte kan bo hemma betalar vi för ett annat boende, i väntan på att ni kan flytta tillbaka.

Vi ersätter både tvättrumman och den förstörda laxen

Har dotterns jacka förstörts för att tvättmaskinen gick sönder? Det kan du få ersättning för. Likaså om mat förstörs när kylen eller frysen går sönder. Äger du själv vitvaran, så betalar vi även för reparationen.

Om du blir oense med grannen eller hamnar i en tvist

Du får också ersättning om du krävs på skadestånd eller hamnar i en tvist med exempelvis din hyresvärd.

Vår rekommendation för ett ännu bättre skydd

Förstärk din hemförsäkring med vår Drulleförsäkring (allriskförsäkring), som ersätter skador som du själv orsakar. Vi har också tillägg för dig som vill utöka ditt skydd vid resor eller om du till exempel har en småbåt som du behöver försäkra. Läs mer om Drulle för lös egendom, Utökad reseförsäkring eller vår Småbåtsförsäkring.

Innehållet i Hemförsäkring Hyresrätt:

 

Egendomsskydd 
Reseskydd 
Överfallsskydd 
Rättsskydd 
Krisförsäkring 
Ansvarsförsäkring 
Drulleförsäkring rekommenderat tillägg

 

Läs det här innan du tecknar din hemförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som är ett standardiserat blad för att du lättare ska kunna jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

För- och efterköpsinformation Hemfö​rsäkring Hyresrätt
Produktfaktablad Hemförsäkri​ng Hyresrätt (IPID)
Fullstän​diga villkor för Boendeförsäkring 2019-12-01
Föregående villkor 2018-02-01

Samla dina försäkringar och få rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om samlingsrabatten.

Har du en gnistrande dyrgrip runt armen?

Har du extra värdefulla saker som du vill använda utanför hemmet rekommenderar vi att du tecknar en Specialförsäkring. Läs mer om Specialförsä​kringen och i produktfaktabladet för specialförsäkringen (IPID)​.