Bada tillsammans - något att skylta med!

Alldeles för många badar ensamma. Det vill vi på Trygg-Hansa ändra på tillsammans med dig. Därför ser skylten som visar vägen till badplatsen inte riktigt ut som den brukar. Ser du vad som är annorlunda?


Fototävling
​Bästa livbojsbilden!

Trygg-Hansas livboj fyller 70 år! Nu hyllar vi vår livboj med en landsomfattande fototävling.​​ Så släpp fram kreativitete​​n och ge dig ut i Sommarsverige – till båtplatsen, bryggan eller badstranden – och skildra den livsviktiga livbojen genom kameralinsen på ditt unika sätt. Tävla om en spa-helg och att det är just din bild som visas på den stora fotoutställningen i Stockholm! 

 
 
 
PS. Bilden måste finnas hos oss senast den 11 augusti, så det är dags att börja fota redan nu!
​​

​Var med och fira med oss!

Nu firar vi att livbojen fyller 70 år! Vår livräddare​ finns på 80 000 platser över hela landet. Var finns din närmaste? Hitta en livboj och se vår film för att lära dig kasta rättläs om hur Brita 87 räddade en man ur vat​tnet, eller köp din egen livboj​​

Håll utkik efter fler minnesvärda aktiviteter för att hylla livbojen hela året.

Vi skänker livbojar till allmänna platser vid vatten

Vart femte barn i Sverige kan inte simma, och många vuxna har någon gång behövt rädda ett barn ur vattnet. Livbojen är livsviktig för både barn och vuxna. För att öka säkerheten vid vatten har Trygg-Hansa skänkt livbojar i 70 år.

Livbojen räddar liv varje år

Idag finns cirka 80 000 röda och vita livbojar utplacerade vid stränder, bryggor och andra vattennära platser i hela Sverige. Varje år räddas i snitt 14 liv tack vare livbojarna. Trygg-Hansas livbojar sattes upp för första gången 1954 och sedan dess har vi skänkt över 250 000 som sedan ägs och tas om hand av kommuner, båtklubbar och stugföreningar. ​​​

​​​​​​​ Livbojen

Blir det ny jubileumsdesign?​

 

Varje år räddar livbojen minst 14 liv. Vår livräddare finns idag finns på 80 000 platser över hela landet. Det är värt att fira. Se filmen med vår vattensäkerhetsexpert Eva Jarnhäll för att få reda på om livbojen får ny jubileumsdesign eller inte.

Lär dig kasta livboj

Har du koll på hur du använder livbojen i en nödsituation? Vår vattensäkerhetsexpert Eva visar hur du gör.​

Läs mer och se​ filmen här

Köp din​ en egen livboj

Har du en sjötomt, brygga eller båt? Eller känner du någon som har en egen plats vid vattnet? Vår livboj är en trygg och hållbar present till jubilaren, studenten, vännen och såklart dig själv. Vi rekommenderar att beställa i god tid innan badsäsongen startar. Under högsäsong (maj–augusti) är leveranstiden 3–5 veckor.


Privatperson​

Beställ din livboj här

Kommun eller företag

Beställ din livboj här

​Sommar 2024 har Fristad Plast, Trygg-Hansas livbojstillverkare, semesterstängt vecka 29–31.

Ta hand om livbojen

Du gör en god gärning när du sätter upp en livboj! Kom ihåg att du också har ett ansvar för livbojen:

  • Häng upp den på en lämplig plats nära vattnet.
  • Se till att den är nära till hands vid nödsituationer.
  • Placera den väl synlig så att den inte är dold.
  • ​Håll livbojen i gott skick. Det är viktigt för att alla ska känna igen den.
  • ​Kontrollera livbojslinan varje år och byt ut livbojen om det behövs.

Har du sett en trasig livboj?

Trygg-Hansa arbetar aktivt med att byta ut gamla livbojar till nya. Har du sett en livboj som är sliten eller trasig uppskattar vi om du meddelar ägaren av livbojen. Vem som äger livbojen framgår av texten på bojen, det kan exempelvis vara kommunen.

Du kan också ​mejla direkt till Fristad Plast, som tillverkar våra livbojar. Skriv ”Trasig livboj” i ämnesraden så hanterar dem det snabbare.​

​​​​Brita, 87, räddade man ur iskallt vatten​

Det var en kväll i september som Britas snabba och klartänkta insats​ räddade en man från att drunkna i iskallt vatten. ​Som tack för Britas fantastiska bragd har Trygg-Hansa överlämnat en personlig livboj till henne.

Läs Britas historia här​