Söndag 20​ september kl. 04.00–12.00 genomför Transportstyrelsen systemuppdateringar som kan påverka möjligheten att beräkna pris eller teckna försäkring på webben.

​Innan du reser utomlands

​​När du ska ut och resa rekommenderar vi att du har med dig ett servicekort, som är en sammanfattning av Reseskyddet i hemförsäkringen.

Skriv ut servicekort och lägg det gärna i ditt pass.

Viktiga telefonnummer direkt till din mobil

Skicka ett SMS med texten "resa" till 71160 (kostar som ett vanligt SMS) så får du en länk till telefonen med alla de viktiga nummer du kan behöva om oturen skulle vara framme. Om du ska resa utanför Sverige, är det viktigt att du skickar ditt SMS innan du åker.

Sjuk eller skadad före avresan?

Är du sjuk, har en kronisk sjukdom eller behandlas för en skada? Genom hemförsäkringen kan du få en kostnadsfri medicinsk förhandsbedömning av SOS International innan du reser utomlands.

SOS bedömer hur stor risk det är att du kan behöva vård under resan. Sådan vård betalar du alltid själv, eftersom reseskyddet bara gäller skador och sjukdomar som uppstår på resan. Tänk på att bedömningen sker utifrån de uppgifter du lämnar idag. om ditt tillstånd förändras innan avresan, behöver du göra en ny bedömning.

Läs mer och få medicinsk förhandsbedömning

Om du ska resa till Ryssland, Kambodja eller Kuba

När du ska resa till Ryssland, Kambodja eller Kuba behöver du ett särskilt försäkringsintyg för att kunna söka visum. Försäkringen måste vara betald under den period som intyget ska gälla och du beställer intyget genom att Kontakta oss. Tänk på att vara ute i god tid då intyget är en originalhandling som skickas med posten.

Grönt Kort – när du ska ta med bilen på utlandsresan

Din bilförsäkring gäller i de flesta länder i Europa och i ett antal icke-
europeiska länder vid Medelhavet.

Till ett fåtal länder behöver du dock ha med ett internationellt försäkringsbevis, ett Grönt Kort. På Trafikförsäkringsföreningens webbplats kan du se vilka länder det gäller. Om du behöver  beställa ett Grönt Kort gör du det enkelt på Mina sidor

​Tänk på att det tar 4-5 arbetsdagar innan du har kortet i brevlådan och att din trafikförsäkring behöver vara betald för att du ska kunna få ett Grönt Kort.
Läs mer vad du ska tänka på om du har med dig din bil på utlandsresan.

Checklista inför resan

Servicekort
Grönt Kort om du ska ta med bilen på resan
Utökad reseförsäkring om du vill ha extra skydd
Intyg om du ska resa till Ryssland, Kambodja eller Kuba, kontakta oss