Customer service Bilförsäkring - Trygg hela vägen med Hämtservice | Trygg-Hansa
Bilförsäkring

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Trygg hela vägen med vår bilförsäkring - den enda med Hämtservice!

Fått motortrubbel på vägen ut till landet, spillt kaffe på bilklädseln eller fått ett stenskott som skymmer sikten? Med vår bilförsäkring får du snabbt ersättning och låga självrisker ​vid till exempel ​stenskott. Dessutom finns vi tillhands när du behöver bärgning till verkstaden eller hjälp direkt på plats. Teckna här och få 5% i rabatt.

 ​​
​ ​

Teckna nu och få 5% rabatt​Snabbt vid din sida om du behöver hjälp ute på vägarnaEnda bilförsäkringen med HämtserviceDrulle om du spiller på klädseln eller tankar fel bränsle

 

Se alla betyg och omdömen

​ ​​

Vi kör din bil till verkstaden och tillbaka

Behöver bilen in på verkstaden? Nu erbjuder vi som enda försäkringsbolag kostnadsfri Hämtservice. Vi kör bilen till verkstaden och tillbaka när den är reparerad. Väljer du dessutom till vårt Hyrbilstillägg, så får du en hyrbil under tiden din bil är på verkstaden. Läs mer och se om Hämtservice finns på din ort. Naturligtvis finns Hämtservice även för dig som företagare.

Välj det skydd du behöver

Det är viktigt att du försäkrar bilen eller din lätta lastbil samma dag som du köper den, eftersom den tidigare ägarens trafikförsäkring inte gäller för dig. Bilförsäkringen består av tre delar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen måste du ha enligt lag, men för att få ett bra skydd bör du komplettera med en halv- eller helförsäkring. Du kan även förstärka skyddet med tilläggsförsäkringar efter olika behov.

Här ser du exempel på vad försäkringen täcker. Mer information hittar du i Förköpsinformationen


Ekonomisk hjälp om du krockar

Trafikförsäkringen ger bland annat ersättning om du eller dina passagerare skadar sig i en bilolycka, exempelvis om ni krockar med en annan bil. Försäkringen ersätter också skadorna på fordonet och personerna (medtrafikanterna) du krockat med. Däremot täcker inte trafikförsäkringen skador på din egen bil. För sådana skador behöver du även teckna en helförsäkring.


Snabbt vid din sida om bilen stannar på vägen till jobbet

Med halvförsäkringen får du dessutom ersättning för exempelvis inbrott i bilen och stenskott. Du kan också få hjälp med bärgning till verkstaden om bilen stannar på vägen. Bärgaren kan ofta hjälpa dig på plats, med bland annat batteriladdning eller hjulbyte om du får punktering. I försäkringen ingår även stöd hos en legitimerad psykolog om du mår dåligt efter en bilolycka. Vi kan dessutom ersätta dig om du hamnar i en tvist eller krävs på skadestånd vid till exempel en försäljning av bilen.


Hjälp om du tankat fel eller tappat bilnycklarna

I vår bilförsäkring ingår alltid Drulle som ger ett bra skydd för mindre "vardagsolyckor" som du själv orsakar inuti bilen, exempelvis när du lastar in i bilen eller om barnen spiller glass i baksätet.


Bra skydd om du backar in i en stolpe eller någon repar lacken

Med vår helförsäkring får du det bästa skyddet. Utöver allt som ingår i trafik- och halvförsäkringen ersätter vi dig för yttre skador (vagnskada) på bilen, exempelvis om det ramlar ner is och snö på den eller om bilen utsätts för skadegörelse.

 

Innehållet i bilförsäkringen:

 TrafikförsäkringHalvförsäkringHelförsäkring
Trafikförsäkring  
Brand  
Glasrutor  
Stöld och inbrott  
Motor och elektronik  
Drulle   
Bärgning  
Hämtservice  
Rättsskydd 
Krishjälp  
Vagnskada


Läs Förköpsinformationen innan du tecknar din bilförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i Förköpsinformationen nedan. Förköpsinformationen är en sammanfattning av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

Förköpsinformation personbil och lätt lastbil
Fullständiga villkor


Vässa skyddet efter dina behov

Hyrbil om din egen bil skadas, rabatt på självrisken och snabb vård vid bilolycka. Genom att förstärka bilförsäkringen med våra tilläggsförsäkringar får du ett ännu vassare skydd. Läs mer om våra tilläggsförsäkringar.


Exklusiv försäkring via din bilhandlare

Har du köpt bilen via en bilhandlare som vi har avtal med? Då har du blivit erbjuden TryggaMil – en exklusiv bilförsäkring, laddad med smarta fördelar. Läs mer om TryggaMil.


Din bil är värd en äkta märkesförsäkring

Visst vill du väl att din Peugeot ska förbli en Peugeot? Vi är det enda försäkringsbolag som kan erbjuda äkta märkesförsäkring för Peugeot, Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep, Lancia och Chrysler. Med vår vassa märkesförsäkring kan du lita på att din bil alltid repareras med originaldelar på auktoriserade verkstäder. Läs mer om märkesförsäkring och beräkna ditt pris.


Ska du försäkra en företagsägd bil el​ler lätt lastbil?

Med försäkringen Företagsägd bil får du ett starkt skydd, anpassat efter hur du kör och äger en bil i företaget. Läs mer om bilförsäkring för företag och beräkna ditt pris.


Samla dina försäkringar och få rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om samlingsrabatten.


​​​​​​​
​​​​​​​ ​ Beräkna pris på din ​bilförsäkring​

Så här tycker våra kunder

​Se vilket betyg våra kunder har gett vår bilförsäkring och läs deras omdömen.​​
Om betyg och omdömen

Vi är det enda svenska försäkringsbolaget som visar betyg och omdömen på vår webbplats.

​Betygen och omdömena samlas in, hanteras och presenteras av BazaarVoice, en fristående leverantör. Det är en garanti för att både dåliga och bra kundbetyg visas och att det är riktiga personer som har betygsatt och gett omdömen.​​


 ​
​​