Reseförsäkring

​​​Slappna av under resan med reseförsäkring

Med reseskydd, som ingår i vår hemförsäkring, är du skyddad på resan i upp till 45 dagar. Det gäller oavsett om du reser utomlands eller inom Sverige.

Reseskydd - upp till 45 dagar

Reseskyddet gäller för resor upp till 45 dagar och täcker bland annat kostnader om någon i familjen måste söka läkarvård på grund av sjukdom eller olycksfall. Du behöver bara betala en självrisk även om flera familjemedlemmar drabbas.

Reseskyddet gäller bara på fritiden, alltså inte under eventuell arbetstid eller skoltid. Det gäller inte heller om du ägnar dig åt riskfyllda aktiviteter på resan. Du hittar en sammanfattning av Reseskyddet i din för- och efterköpsinformation under Mina försäkringar på Mina sidor. Där hittar du också det fullständiga villkoret.

Förlängt reseskydd - mer än 45 dagar

Om du är borta mer än 45 dagar behöver du teckna ett förlängt reseskydd. Ring oss på 0771-111 110 så hjälper vi dig.

Kortförsäkring - för dig och ditt bagage

Din reseförsäkring ger ingen ersättning om du eller ditt bagage blir försenade – men det kan en kortförsäkring göra. I de flesta korten ingår en kompletterande reseförsäkring för just de händelserna. Kolla med din bank vad som gäller för just dig!

Avbeställningsskydd – ett extra skydd

Tillägget Utökad Reseförsäkring med ett av marknadens bästa avbeställningsskydd ger dig och familjen extra trygghet på resan. Det gäller för obegränsat antal resor och för de i familjen som omfattas av hemförsäkringen. Du kan till exempel få ersättning vid följande situationer:

  • Om du missar flyget eller tåget på grund av en trafikolycka eller extrem väderlek.
  • Om du måste avbryta en resa för att du blir sjuk eller råkar ut för en olycka.
  • Om du behöver avboka en resa, en hyrd stuga eller lägenhet för att du blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Då får du ersättning för resan eller hyreskostnaden med ända upp till 70 000 kr per person.

Utökad reseförsäkring är ett valbart hemförsäkringstillägg. Läs mer om tillägget här. För att förstärka din hemförsäkring med Utökad reseförsäkring, logga in på Mina Sidor och klicka dig in på din hemförsäkring.

Logga in​​
 
 
 
 

Har något hänt?

Gör din anmälan enkelt och smidigt här online på trygghansa.se

Anmäl skada
 
 
 
 

Logga in på Mina sidor

Du kan se och ändra dina försäkringar enkelt inne på Mina sidor.

Logga in

Allt om reseförsäkringen

Läs de här om du vill veta mer om försäkringen

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret. För information om hur internationella sanktioner kan påverka din försäkring, läs mer här.


Ok, jag förstår