Söndag 24/10 mellan kl 04-16 uppdaterar vi ​våra system. Under denna tid kan det tidvis vara problem att teckna en fordonsförsäkring.​

Bilförsäkring

Just nu: 5 % rabatt när du tecknar på webben!

Genom att gå vidare bekräftar du att du haft möjlighet att ta del av hur Trygg‑Hansa behandlar personuppgifter.
När du tecknar en försäkring här får du ett automatiskt pris och innehållsförslag från våra system.

​​​​​​​​Hitta rätt bilförsäkring för dig och din ​bil

Spänn fast säkerhetsbältet, slå igång radion och lägg i växeln. Oavsett om du kör en ny eller begagnad bil följer vi med dig ut på vägarna och hjälper till om något händer.

Jämför våra bilförsäkringar och välj den som passar dig

.

 

Upp till 20+5 % rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få upp till 20 % i samlingsrabatt. Just nu får du dessutom 5 % rabatt när du tecknar på webben!

.

 

Topprankad bilförsäkring

Vår Bilförsäkring stor ligger i topp i Konsumenters Försäkringsbyrås jämförelse av svenska bilförsäkringar.

.

 

Drulle ingår

Tappat nycklarna eller tankat fel bränsle? Vi hjälper dig. Drulle ingår i alla försäkringar utom trafikförsäkringen.

Topprankad bilförsäkring 

4.3 / 5

Prisvärt

"En prisvärd försäkring för oss som har fler försäkringar här."

Stenskott

"Snabb och smidig hantering vid behovs av nyttjande av försäkringen, i detta fall ett stenskott som resulterade i byte av vindruta."

Feta 15 %

"Väldigt fräscht med 15 % rabatt på försäkringen om man tecknar via Blocket."

Välj bilförsäkringen som passar dig​

​​

Har du en företagsbil, veteranbil eller märkesbil?​

Vi har även försäkringar till dig som har en företagsbil, veteranbil eller märkesbil. Vi erbjuder äkta märkesförsäkringar för Peugeot, Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep, Lancia, Chrysler, Citroën, DS, Tesla och specialanpassad försäkring för Mitsubishi.

​​


Exklusiv försäkring via din bilhandlare

Har du köpt bilen via en bilhandlare som vi har avtal med? Då har du blivit erbjuden TryggaMil – en exklusiv bilförsäkring, laddad med smarta fördelar.​​

Jämför och hitta rätt bil​försäkring​

Här ser du en kortfattad beskrivning av försäkringen. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköpsinformationen.


TrafikHalvHel
Trafikförsäkring​
 
Trafikförsäkringen ersätter skador som drabbar förare, passagerare eller medtrafikanter. Du kan till exempel få ersättning för sjukhusvård eller förlorad arbetsinkomst, eller för skador som du orsakar på någon annans egendom, till exempel en bil eller ett staket.
  
 
  
 
  
 
Brand​
 
Du får ersättning om bilen skadas av brand, blixtnedslag eller explosion.​
​ 
  
 
  
 
Glasrutor​
 
Du får ersättning för att laga eller byta vind-, sido- eller bakrutor som har spräcks eller krossas.

Om rutan går att laga är självrisken endast 100 kronor.​
 
 
 
  
 
  
 
Stöld och inbrott​
 
Du får ersättning om bilen eller biltillbehör stjäls, eller om bilen eller tillbehör skadas i samband med inbrott eller stöld.
 
  
 
  
 
Motor och elektronik 8 år​
 
Du får ersättning för skador på motor, elektronik, växellåda och klimatanläggning ända upp till 12 000 mil under förutsättning att din bil inte är äldre än 8 år.​

Tecknar du Bilförsäkring stor gäller skyddet upp till 10 år och 12 000 mil.​
 
  
 
  
 
Drulle​
 
Du får ersättning om något skadas i personbilen eller i lastbilens förarkupé, eller om du blir av med bilnycklarna eller om du råkar tanka fel drivmedel.
 
 
 
  
 
  
 
Bärgning​
 
Du får bärgning till närmaste verkstad om bilen inte går att köra.

Vi ersätter också kostnaden för transport av förare och passagerare tillbaka till hemorten. Ring vårt journummer 0771‑111 510 dygnet runt, så är hjälpen på väg!
 
 
 
  
 
  
 
Rättsskydd​
 
Du får ersättning om du hamnar i en tvist som kan prövas av allmän domstol. Tvisten kan röra en trafikolycka eller köp, försäljning eller reparation av bilen.

Du får ersättning för dina advokatkostnader samt motpartens kostnader om du förlorar tvisten. Högsta ersättning är 250 000 kronor.
 
  
 
  
 
Krishjälp​
 
Om du mår psykiskt dåligt efter en skada som ersätts av försäkringen får du upp till 10 behandlingstillfällen hos en terapeut eller psykolog som vi hänvisar dig till.
 
  
 
  
 
Vagnskada​
 
Du får ersättning för yttre skador på din bil vid krockar trafikolyckor, viltolyckor skadegörelse eller andra yttre olyckshändelser. Till exempel om ett träd faller över bilen eller du backar på en lyktstolpe.​
 
 
 
 
  
 
Vård och ersättning efter trafikolycka​
 
Tillägget Privat vård och ersättning vid medicinsk invaliditet ger ersättning och hjälp till både förare och passagerare efter en trafikolycka.

 Alla skadade kan få ersättning för bestående skador (nedsatt funktionsförmåga). Alla 16–64 år kan få ersättning för och tillgång till privat vård hos specialistläkare (efter remiss från offentliga vården) och annan privat behandling, t.ex. fysioterapi.
  Tillägg
 
  Tillägg
 
  Tillägg
 
Hyrbil​
 
Vi ersätter 75 % av dygns- och kilometerkostnaden för en hyrbil om din egen bil blir stulen eller skadas så att du inte kan använda den. Du kan få ersättning i upp till 65 dagar. Om du inte behöver en hyrbil får du i stället 150 kr per dag i kontantersättning de dagar bilen repareras. Läs mer om h​yrbil här.​
 
  Tillägg
 
  Tillägg
 
Självriskrabatt 3 000 kr
 
Självriskrabatt 3 000 kr reducerar din vagnskade- eller vagnskadegarantisjälvrisk med 3 000 kr om du råkar ut för skadegörelse, krockar med ett djur eller får en godkänd parkeringsskada.

Två gånger per år står vi också för hela självrisken om din bil behöver bärgas.​
 
  Tillägg
 
  Tillägg
 


Vårt bästa skydd för din bil ​

Förstärk din försäkring med en enda tilläggsförsäkring. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköpsinformationen.

Bilförsäkring stor
 

Vill du ha vårt bästa skydd för din bil? Välj Bilförsäkring stor. Den är topprankad av Konsumenternas Försäkringsbyrå sedan april 2018. Skydd för din bil, dina passagerare och dig som kör.

Vad ingår i bilförsäkring stor?
Alla tilläggsförsäkringar i tabellen ovan ingår, plus extra fördelar:

Självriskrabatt 50 %
Vi sänker självrisken med 50 % vid skador som ersätts av Trafikförsäkringen eller av Brand, Glasrutor, Stöld och inbrott, Motor och elektronik eller Drulle.

Motor och elektronik 10 år
Du får ersättning för skador på motor, elektronik, växellåda och klimatanläggning ända upp till 12 000 mil under förutsättning att din bil inte är äldre än 10 år.

En helt ny bil i ersättning
Du kan få en helt ny bil i ersättning om din fabriksnya bil blir stulen eller totalförstörd de första två åren. Skyddet gäller bara för dig som är bilens första ägare, och tills bilen är 2 år eller har körts 4 000 mil. Läs mer i för- och efterköpsinformationen!

  Tillägg
 


​​​ 

Ny eller begagnad. Bensin, diesel eller el.

När de första bilarna började rulla på gatorna i Sverige hade Trygg-Hansa redan funnits i över 60 år. Vi har följt med utvecklingen och erbjuder i dag försäkringar för alla slags bilar, oavsett ålder eller drivmedel. Vår erfarenhet och expertis ger dig trygghet.

Bilförsäkring stor – vårt bästa skydd

Bilförsäkring stor är en av Sveriges högst rankade bilförsäkringar och vårt bästa skydd för dig. Utöver halv- eller helförsäkring får du extra fördelar. Till exempel hyrbil, låga självrisker och snabbare vård efter trafikolyckor. Och, i vissa fall, en helt ny bil.

Fotobesiktning: slipp onödiga turer till verkstaden

Din tid är viktig för oss. Med vår tjänst fotobesiktning slipper du åka till verkstaden för bedömning om något hänt. Skicka bilder på skadorna istället och åk dit först är det är dags att laga bilen. Bra för miljön och enkelt för dig!

Hjälp om du blir stående längs vägen

Du får bärgning till närmaste verkstad om din bil inte går att köra. 
Genom vårt journummer 0771‑111 510 kan du bli bärgad dygnet runt.

Vi ersätter också kostnaden för att du och dina passagerare tar er tillbaka till hemorten.


Teckna tilläggsför​säkringarna du behöver!

Med tilläggsförsäkringar kan du anpassa försäkringen efter dina behov. Tillägget Hyrbilsförsäkring är räddaren i nöden om vardagen stannar utan bilen. Självriskrabatt 3 000 kr lindrar den ekonomiska smällen om du krockar med ett djur, någon repar lacken eller någon kör på din bil och smiter.​

 InsertSharedText

Teckna flera försäkringar och få samlingsrabatt

Samlingsrabatt

När du samlar dina försäkringar hos oss får du rabatt på premien. Med fem eller fler försäkringar kan du spara 20 procent!

Läs mer om samlingsrabatt

Med 2 st rabattgrundande försäkringar
Med 1 st försäkring

0%

1 st

5%

2 st

10%

3 st

15%

4 st

20%

5+ st
​​​

Vanliga frågor och svar om bilförsäkringen

​​​
Vem ska stå på bilförsäkringen?
 
När hjälper drulleförsäkringen?
 
Jag har vagnskadegaranti. Vad ska jag tänka på?
 
Hur anmäler jag en krock eller olycka?
 
 
 
 
 

Har något hänt?

Gör din anmälan enkelt och smidigt här online på trygghansa.se

Anmäl skada
 
 
 
 

Logga in på Mina sidor

Du kan se och ändra dina försäkringar enkelt
​ på Mina sidor.​

Logga in

Allt om försäkringen

Läs det här innan du tecknar din bilförsäkring

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret.

 QuickQuotePlaceHolder

Ok, jag förstår