Customer service Bilförsäkring - Trygg hela vägen med Hämtservice | Trygg-Hansa
Bilförsäkring

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Den enda bilförsäkringen med Hämtservice

Känn dig trygg hela vägen med vår bilförsäkring - den enda med Hämtservice.

Teckna nu och få 5 procent rabatt!

 ​​​
​ ​
Motortrubbel på väg ut till landet, kaffe på bilklädseln eller ett stenskott som skymmer sikten? Med vår bilförsäkring får du snabbt ersättning och låga självrisker ​vid exempelvis stenskott. Dessutom erbjuder vi både skadebesiktning via mobilen och Hämtservice, så att du kan slippa köra din bil till och från verkstaden.

Snabbt vid din sida om du behöver bärgning, batteriladdning eller annan hjälp på vägenEnda bilförsäkringen med HämtserviceFotobesiktning efter en skada - du slipper en tur till verkstadenDrulle om du spiller på klädseln eller tankar fel bränsle

 

Se alla betyg och omdömen

Här ser du exempel på vad försäkringen täcker. Mer information hittar du i Förköpsinformationen    


 • ​Välj det skydd du behöver

  Det är viktigt att du försäkrar bilen eller din lätta lastbil samma dag som du köper den, eftersom den tidigare ägarens trafikförsäkring inte gäller för dig. Bilförsäkringen består av tre delar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen måste du ha enligt lag, men för att få ett bra skydd bör du komplettera med en halv- eller helförsäkring. Du kan även förstärka skyddet med tilläggsförsäkringar efter olika behov.

 • ​Ekonomisk hjälp om du krockar

  Trafikförsäkringen ger bland annat ersättning om du eller dina passagerare skadar sig i en bilolycka, exempelvis om ni krockar med en annan bil. Försäkringen ersätter också skadorna på fordonet och personerna (medtrafikanterna) du krockat med. Däremot täcker inte trafikförsäkringen skador på din egen bil. För sådana skador behöver du även teckna en helförsäkring.

 • ​Snabbt vid din sida om bilen stannar på vägen till jobbet

  Med halvförsäkringen får du dessutom ersättning för exempelvis inbrott i bilen och stenskott. Du kan också få hjälp med bärgning till verkstaden om bilen stannar på vägen. Bärgaren kan ofta hjälpa dig på plats, med bland annat batteriladdning eller hjulbyte om du får punktering. I försäkringen ingår även stöd hos en legitimerad psykolog om du mår dåligt efter en bilolycka. Vi kan dessutom ersätta dig om du hamnar i en tvist eller krävs på skadestånd vid till exempel en försäljning av bilen.

 • Hjälp om du tankat fel eller tappat bilnycklarna

  I vår bilförsäkring ingår alltid Drulle som ger ett bra skydd för mindre "vardagsolyckor" som du själv orsakar inuti bilen, exempelvis när du lastar in i bilen eller om barnen spiller glass i baksätet.

 • Bra skydd om du backar in i en stolpe eller någon repar lacken

  Med vår helförsäkring får du det bästa skyddet. Utöver allt som ingår i trafik- och halvförsäkringen ersätter vi dig för yttre skador (vagnskada) på bilen, exempelvis om det ramlar ner is och snö på den eller om bilen utsätts för skadegörelse.

 • Innehållet i bilförsäkringen

   TrafikförsäkringHalvförsäkringHelförsäkring
  Trafikförsäkring  
  Brand  
  Glasrutor  
  Stöld och inbrott  
  Motor och elektronik  
  Drulle   
  Bärgning  
  Hämtservice  
  Rättsskydd 
  Krishjälp  
  Vagnskada
 • Vässa skyddet efter dina behov

  Hyrbil om din egen bil skadas, rabatt på självrisken och snabb vård vid bilolycka. Genom att förstärka bilförsäkringen med våra tilläggsförsäkringar får du ett ännu vassare skydd. Läs mer om våra tilläggsförsäkringar.

Din tid är viktigare än verkstadsbesök

Via många verkstäder erbjuder vi både fotobesiktning och Hämtservice. Då kan du fota du din skadade bil och skicka till verkstaden för bedömning. Sedan kör vi din bil till verkstaden och tillbaka när den är färdig. Enkelt för dig och samtidigt bra för miljön!

Har du dessutom hyrbilstillägg kör vi hem hyrbilen till dig samtidigt som vi hämtar din skadade bil.

Våra kunder gillar Hämtservice - läs mer

Hur gäller Hämtservice?

– Snabba fakta om tjänstens villkor

Ingår i hel - eller halvförsäkringenGäller för personbil och lätt  lastbilKostar inget extraFör dig som har hyrbil ingår även hemkörning av din hyrbilBilen måste vara körbarSkadan måste vara ersättningsbar hos
Trygg-Hansa
Gäller inte vid fel på motor, växellåda och elektronik eller vid skador på glasrutorGäller inte för service eller kontrollbesiktningVåra märkesförsäkringar omfattas i dagsläget inte av tjänsten

Läs vidare
 

Enklare efter en skada med Trygg-Hansas app

I vår app kan du bland annat fota skadorna, boka tider och följa vad som händer under reparationen. 
Läs mer och ladda ner appen

 

Se om du kan få Hämtservice

Vänta... 
 
 
 
Läs vidare

Läs Förköpsinformationen innan du tecknar din bilförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i Förköpsinformationen nedan. Förköpsinformationen är en sammanfattning av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

Förköpsinformation personbil och lätt lastbil
Fullständiga villkor


Exklusiv försäkring via din bilhandlare

Har du köpt bilen via en bilhandlare som vi har avtal med? Då har du blivit erbjuden TryggaMil – en exklusiv bilförsäkring, laddad med smarta fördelar. Läs mer om TryggaMil.


Din bil är värd en äkta märkesförsäkring

Visst vill du väl att din Peugeot ska förbli en Peugeot? Vi är det enda försäkringsbolag som kan erbjuda äkta märkesförsäkring för Tesla, Peugeot, Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep, Lancia, Chrysler, Citroën och specialanpassad försäkring för Mitsubishi. Med vår vassa märkesförsäkring kan du lita på att din bil alltid repareras med originaldelar på auktoriserade verkstäder. Läs mer om märkesförsäkring och beräkna ditt pris.


Beräkna pris på din ​bilförsäkring​

Så här tycker våra kunder

​Se vilket betyg våra kunder har gett vår bilförsäkring och läs deras omdömen.​​
Om betyg och omdömen

Vi är det enda svenska försäkringsbolaget som visar betyg och omdömen på vår webbplats.

​Betygen och omdömena samlas in, hanteras och presenteras av BazaarVoice, en fristående leverantör. Det är en garanti för att både dåliga och bra kundbetyg visas och att det är riktiga personer som har betygsatt och gett omdömen.​​


 ​
​​

Så här tycker våra kunder

 
Se alla betyg och​ om​dömenKundbetyg och omdömen presenteras i samarbete med BazaarVoice, en fristående leverantör av kundomdömen.

Samlingsrabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om samlingsrabatten.


Företagsbil?

Med försäkringen Företagsägd bil och lätt lastbil får du ett starkt skydd, anpassat efter hur du kör. Läs mer om bilförsäkring för företag och beräkna ditt pris.